Haapsalu triatlonil sattus uppumisohtu vähese ujumisoskusega meesterahvas

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

HaapsaluVIIItriatlon2013034-viFoto: arhiiv

24. juuli toimus XI Haapsalu triatlon, mille ujumisdistantsil valvasid võistlejate ohutust G4Si rannavalvurid. Sel korral oli vetelpäästjate abistavat kätt vaja nii laste- kui põhivõistlusel, teatas turvafirma.

G4S vetelpäästjad turvasid Vasikaholmi rannas üht väsinud last, kes soovis kategooriliselt distantsi lõpetada, ja abistasid üht vähese ujumisoskusega meesterahvast, kes sattus sügavas vees ohtu.

Üks laste distantsil osalenud umbes 9-aastane tüdruk oli vette jõudes väsinud, kuid täis kindlat soovi võistlus lõpuni teha. Haapsalu rannavalve vanema Maret Vesialliku sõnul oli tüdruku tahtejõud küll suur, kuid vetelpäästjad pidasid vajalikuks teda haardekaugusest turvata, et temast kinni haarata, kui tüdrukul peaks vees jõud raugema. Abi õnneks vaja ei läinud ja tüdruk tegi võistluse õnnelikult lõpuni.

Põhidistantsil sattus uppumisohtu aga üks vähese ujumisoskusega meesterahvas.

Rannavalvurid märkasid kohe, et poi juurde jõudes oli mees hädas ja ujuda ei paistnud eriti oskavat. Jõud oli mehel sedavõrd otsas, et ta ei jaksanud end omal jõul paatigi vinnata. G4S vetelpäästjad Maret ja Anna tõmbasid ta paati ning sõidutasid turvaliselt kaldale. Mees oli juhtunust ehmunud ja ka võistlus sai tema jaoks selleks korraks läbi.

Ka eelmisel aastal oli G4S rannavalvurite abi Haapsalu triatloni veedistantsi ajal vaja. Aasta tagasi toimunud võistluse ajal oli laine kõrge ja ühel võistlejate seltskonnal tekkis vees paanika. Rannavalvur hüppas toona vette, rahustas inimesed maha ja olukord saadi taas kontrolli alla.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pealtvaataja
6 aastat tagasi

Mehel oli jõud küll otsas, aga vetelpäästjad ei tõmmanud teda paati ega ei sõidutanud teda turvaliselt kaldale. Mees tuli omal jalal veest välja, paat läks hoopis teise suunda.