Läänemaa investeeringuobjektid loodavad saada EASi toetust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

virtsu ettevõtluspark kmet2
Virtsu ettevõtluskeskus. K-Met. Joonis: DagoPen

Kuni 4. juulini sai esitada toetustaotlusi EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi esimesse vooru. Läänemaalt laekus sinna 3 toetustaotlust, vahendas Lääne maavalitsus avalike suhete peaspetsialist Liivi Ollino .

· Hanila Vallavalitsus: Virtsu ettevõtluskeskus – taotletav summa 812 746,20 eurot

· Lääne-Nigula Vallavalitsus: Taebla tootmisala – taotletav summa 233 265,73 eurot

· SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid: Haapsalu piiskopilinnuse arendamine tegevusmuuseum-külastuskeskuseks – taotleva summa 3 186 440,96 eurot

Taotleva summa moodustab projekti kogumaksumusest 85 %. Otsus, millised projektid ja millises ulatuses rahastuse saavad, selgub käesoleva aasta lõpupoole.

Riigihalduseminister on Läänemaale esimese PKT taotlusvooru eelarveks määranud 2 799 687 eurot. Kokku on Läänemaale kahe taotlusvooru tarbeks eraldatud PKT vahendeid 5 559 374 eurot.

Hiiu, Lääne, Rapla ja Saare maakonna esimene taotlusvoor oli avatud 31. märtsist nuni 4. juulini. Enne avanemist esitas Lääne maavalitsus rahandusministeeriumile tegevuskava, mis sisaldas maakonna 11 investeeringuobjekti. Esimesse vooru esitasid taotluse kolm eespool nimetatut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments