Ridala vald võtab 1,5 miljonit eurot laenu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ridala vallavanema valimised (arvo tarmula) (21) Ailar Ladva
Ailar Ladva. Foto: Arvo Tarmula

Ridala volikogu otsustas võtta 1,5 miljonit eurot laenu, mille eest rekonstrueeritakse Uuemõisa mõisahoonet, ehitatakse Panga küla spordihoone ja remonditakse valla teid.

„Miks täna? Pärast ühinemislepet peab ka teine pool (Haapsalu) sellega päri olema,” selgitas Ridala
vallavolikogu esimees Olev Peetris laenuvõtmisotsuse ajastust volikogule.

Peetrise sõnul ei ole see siiski laen laenu pärast, vaid kooskõlas valla eelarvestrateegiaga aastateks 2016–2017.

Uuemõisa lossis remonditakse laenurahaga fassaad ja katus ning tehakse korralik ventilatsioonisüsteem. „See parandab tunduvalt õpitingimusi. Praegu lossis tegutseval algkoolil ventilatsiooni praktiliselt ei ole,” ütles Peetris.

Laenatavast summast umbes pool miljonit eurot kulub Uuemõisa lossile, üle 800 tuhande euro Panga spordihoonele ja ülejäänu teedele. „Täpsed summad saab teada siis, kui on tehtud hange,” ütles Peetris.

Ridala valla ehitusnõunik Aivar Sein ütles, et Uuemõisa lossi remondi põhiraha tuleb Uuemõisa Teenuse müügist teenitud rohkem kui 1,3 miljonist eurost. „Laenurahast võtame siis juurde nii palju, kui vaja,” sõnas ta.

Teeremondi puhul on eelistatud need, mis jäävad koolibussiringile, aga täpne kava ei ole veel paigas ja selle otsustab volikogu tulevikus.

Vallavalitsuse majandusnõunik Ailar Ladva ütles, et teedest vajavad remonti eelkõige need, mida mööda sõidavad õpilasliinide bussid. „Osa on praegu kruusateed, need saaks musta katte,” sõnas ta. „Pindamist vajavad paljud.”
Ladva nimetas suuremate remonti ootavate teedena Võnnu ja Üsse vahelist teelõiku ning Käpla ja Ahli teed.

„Ka Uuemõisas on palju viletsaid teelõike ja mujalgi. Küsimärk on praegu Haeska tee. Täpsemalt otsustab volikogu sügisel,” ütles Ladva.

Laen võetakse kümneks aastaks. Võtmise poolt hääletasid kõik volikogu liikmed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
7 aastat tagasi

kuhu kool jääb?

Haudejaama tee
7 aastat tagasi

Palume ka Haudejaama tee elanike nimel kortermajade vahel PARANDADA kõik suured löökaugud. See, mida siin mõnda aega tagasi tehti, pole töö. Majadevahelised alad on suuri auke endiselt täis. Ei ole hea.

Tont
7 aastat tagasi

Vàga òige otsus- ja viimane vòimalus midagi oma rahva heaks teha. See sundliitmine on seatep ning mingist demokraatiast sonida mòtet pole.