Triin Laasi läheb Tallinna majanduskooli direktoriks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Triin Laasi (arvo tarmula) (8)

Triin Laasi. Foto. Arvo Tarmula

Neli aastat Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžit juhtinud Triin Laasi hakkab 1. augustist tööle Tallinna majanduskooli direktorina.

„Vaja on vaheldust, et isikliku arenguga edasi minna,” põhjendas Laasi konkursil kandideerimist.
Tallinna majanduskool on Haapsalu kolledži kõrval suur kool. Eelmisel õppeaastal oli seal üle 1600 õppija, põhikohaga töötajaid on 80 ringis. Laasi sõnul on 1906. aastast tegutsev kool oma valdkonna lipulaev Eesti kutsehariduses. Sel sügisel tähistatakse kooli 110. aastapäeva.

„Vanadel traditsioonidel põhinev väärikas õppeasutus,” kiitis Laasi ja tunnistas, et on põnevil, sest pole selle kooliga varem eriti kokku puutunud. „See on samm tundmatusse.”

Kui kolledžis määras suuna suuresti emaülikool, siis majanduskool on iseseisev riiklik õppeasutus. See seab juhile suurema vastutuse, aga annab ka laiema tegutsemismaa. Laasi sõnul oli see üks põhjus, mis teda kandideerima paelus. Laasi lisas, et majanduskoolis saab ta kogeda ja katsetada, kuidas toimib õppeasutus pealinnas, kus pole puudust koostööpartnereist ja saab proovida kõikvõimalikke koostöömudeleid. Haapsalus nii suuri võimalusi ei ole.

Majanduskool on keskendunud äri- ja õigusteeninduse erialadele, seal saab õppida sekretäriks, personali- või turundusspetsialistiks, infohalduse, sotsiaalmeedia- või kindlustusspetsialistiks, raamatupidajaks jne.

Kui suur oli direktori konkurss, Laasi täpselt ei tea, aga vestlusele oli kutsutud neli või viis inimest.

„Minu visioon ja haridussüsteemi taju tundus komisjonile veenev, adekvaatne ja ilmselt ka paljutõotav,” sõnas Laasi konkursikomisjoni otsust kommenteerides.

Laasi ütles, et hakkab vähemalt esimesel aastal Haapsalu ja Tallinna vahet sõitma.

Laasi on teinud Tallinna ülikooli rektorile ettepaneku määrata kolledži ajutiseks juhiks arendusspetsialist Heli Kaldas. Uue juhi saamiseks tuleb õige varsti konkurss.

Triin Laasi (37) juhtis aastail 2006–2010 Haapsalu kutsehariduskeskust, kus tippajal oli ligi 800 õppurit. Kutsekooli loomise juures oli ta aga juba 2003. aastast.

„Loodan, et need ajad on möödas, mil ma olen kõige noorem töötaja nagu HKHKs omal ajal,” nentis Laasi. Pärast lapsepuhkust asus ta 2012. aastal juhtima Haapsalu kolledžit.

Laasi sõnul seisab kolledž kindlatel alustel, aastani 2020 on kool seotud nii intensiivse arendustegevusega, et inimesi tuleb juurde võtta. Sel suvel said kolledži kolm suurt projekti rahastuse kokku ligi 1,5 miljoni euro ulatuses. Terviseedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskus sai kolmeks aastaks 700 000 eurot. Teist niisama palju sai Interregi terviseedenduse valdkonna õppekavaarenduse projekt. Liiklusvaldkonnas sai kolledž raha mootorsõidukijuhi õpetajate koolituse kõrgkooliõpiku väljaandmiseks. Seda tehakse koos Norra ja Soome kõrgkoolidega.

„Arendustegevuse hoogustamine on olnud minu üks eesmärke,” ütles Laasi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina loodan
7 aastat tagasi

et Haapsalu Kolledzi juhiks saab inimene, kes ei vahuta mõtetut juttu, vaid leiabki reaalsed võimalused kolledzit arendada. See ei ole okey, kui palka makstakse ringi rändamise ja laialivalguva vahutamise eest. Usun, et Majanduskoolis tuleb otsuseis teha ja vastutada. Kindlasti hea väljakutse uuele juhile! Soovin head Triin Laasile!

hkhmm
7 aastat tagasi

Arvestad kolledži järsku kukkumist, õppejõudude lahkumist ja üldsit pahameelt peale Triin Laasi tööle asumist on alust arvata, et ta on endale järgmise ohvri leidnud.

just
7 aastat tagasi
Reply to  hkhmm

Täiesti nõus! Aga eks iga mölutamine tüütab lõpuks ära ja vajaks uut kohta kasvõi cv täiendamiseks. Kolledži direktoriks soovitaks Liina Põldu. Las läheb tagasi sinna kust tuli. Põld Liinale samuti istub see mitte midagi tegemine ning oma cv imetlemine.

Kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  just

Suur “haridusexpert” võiks tõesti oma liistude juurde tagasi tantsida. Võib olla kolledžis märgatakse ja hinnatakse tema haridusvaldkonna teadmisi. Nii mannetut aselinnapead ei mäletagi linna ajaloos.

Kohalik
7 aastat tagasi

Lõpuks üks normaalne töökoht Haapsalus vabanemas. Häid kohti haritud inimestele liigub ju Haapsalus suhteliselt vähe ja needki antakse tavaliselt tuttavatele.

kompetentsikeskus?
7 aastat tagasi

mis seal täpsemalt tehakse?

väike soovitus
7 aastat tagasi

Lihtne ja siiras jutt tekitab inimestes kindlasti rohkem usaldust.
Edu ja õnnestumisi!