Parvlaev Ionas on rikke tõttu taas kai ääres

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Ionas
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas. Foto: Urmas Lauri

Parvlaev Ionas seisab elektrisüsteemi rikete tõttu Virtsu sadamas, teatas Väinamere Liinid.

Pühapäevaseid ülesõite Virtsu-Kuivastu liinil tegid kuni südaööni 35-minutilise intervalliga parvlaev Hiiumaa ja vabagraafiku alusel parvlaev Mercandia.

Ionase elektrisüsteemi riketega tegelevad täna Eesti parimad saadaval olevad erialaspetsialistid ning lisaks on kohale saabumas ka diiselgeneraatorite valmistajatehase esindaja, kelle kaasabil loodetakse elektrisüsteemide korduvale rikke põhjusele jälile saada. Seejärel tehakse edasised otsused.

Kui nädala sees suudavad kaks parvlaeva teenindada Virtsu-Kuivastu liini ilma ooteaegadeta, siis reedel ja pühapäeval on kolmanda laeva ressurss järjekordadeta liikluse jaoks hädavajalik.

Reedel, mil täisvõimsusel sõitsid kõik kolm laeva, Virtsu sadamasse järjekordi ei tekkinud, liiklus oli väga sujuv ja kiire. Pühapäeval, mil on Kuivastus nädala tippnõudlus, oli liinil kaks laeva, mistõttu tekkis ka järjekord.

Möödunud nädalavahetusel, 8.-10. juulini teenindati Kuivastu-Virtsu liinil edasi-tagasi reisidel kokku 27 350 reisijat ja 9828 sõidukit. Juuli esimesel nädalavahetusel oli sel liinil reisijaid 23 403 ja sõidukeid 8518, mil üldjärjekorra sõidukite pühapäevane järjekod oli kilomeetreid pikk ning ooteaeg võis tippajal olla kuni kolm tundi. Näiteks õhtul kella 19-20 paiku kassasse jõudnud sõidukid olid reisijate sõnul oodanud kuni 4 tundi.

Kui Kuivastust sõitis kogu pühapäeva jooksul üle 2274 sõidukit, ja hommikupoolikul ning hilisõhtul järjekorda ei olnud, siis järjekorras pidi seisma u 800 sõidukit, samas u 1400 sõidukit pääsesid esimesele väljuvale laevale tavapäraselt.

Väinamere Liinid soovitab Virtsu-Kuivastu liinil reisijatel oma ülesõidud ette planeerida, ostes võimalusel e-pileti saadaval olevatele reisidele. Samuti tasub võimalusel ülesõit ajastada väiksema nõudlusega ajale, st tööpäevale või reede ning pühapäeva hommikuks või hilisõhtuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments