Jüri Tamm: kehalise kasvatuse õpetaja peab olema üliinimene

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Õpetajate suvekool_Foto Viktor Burkivski, EOK

Õpetajate suvekool. Foto: Viktor Burkivski, Eesti Olümpiakomitee

Eesti olümpiakomitee teatas, et eile kogunes Tabasalu ühisgümnaasiumis üle 60 kehalise kasvatuse ja liikumisõpetaja, et osaleda ühenduse Sport Kõigile ja Eesti olümpiakomitee suvekoolis. Kuulati loenguid ja jagati kogemusi. Eesti olümpiakomitee asepresidendi Jüri Tamme sõnul oli suvekooli eesmärk tihendada koostööd ja pakkuda enesetäiendust.

„Kursuse eesmärk on juurutada elukestva õppe ideed ja mõttelaadi. Ajaga muutuvad elukeskkond ja inimesed. Elu läheb edasi ja ajaga tuleb kaasas käia. Leian, et sellised kursused on hea võimalus kaasajastada oma teadmisi ja oskuseid. Väärtus on kindlasti ka see, et sellistel koolitustel saavad kokku vanema ja noorema põlve õpetajad. Kogemusi vahetades kinnistuvad ja levivad nii vanema aja õpetamiskunst kui ka uued info- ja digiajastusse sobivad nipid,” ütles Tamm. „Kehalise kasvatuse õpetajal on Eesti haridus- ja spordisüsteemis tähtis roll. Kehalise kasvatuse õpetajatelt nõutakse üliinimeseks olemist. Peale harjutuste õpetamise ja ettenäitamise peavad nad jälgima ja edendama laste tervislikku vormi, tekitama spordiarmastust, õpetama eetilisi tõekspidamisi ja reegleid, mis kehtivad spordis ja elus, selekteerima andekaid jne. Üliinimeseks olemine pole kerge.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments