Krahviaia vallikraav sai mudast osaliselt puhtaks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kopp Alo LõpsSel nädalal puhastati Haapsalu linnavalitsuse tellimusel ära Krahviaia vallikraavi Vee tänava poolne lõik.

Selleks puhuks toodi kohapeale Põlvamaa ettevõtte OÜ Saaretu spetsiaalne ekskavaator, mis tegelikult tuli tellimustööd tegema hoopis Ridala valda – kaevama tiiki Uuemõisa mõisaparki.

„Kuna meil pole kohapeal sellist suurt masinat kuskilt võtta ja nad juba siinmail olid, siis leppisime kokku, et nad teevad ka meil töö ära,” selgitas töid koordineerinud Haapsalu Linnahoolduse tegevjuht Alo Lõps ja lisas, et ühtlasi võib seda nimetada tulevase ühinenud omavalitsuse esimeseks koostööprojektiks.

See lõik kraavist, mis praegu korda tehti, oli Lõpsi sõnul kõige mudasem ja vesisem ning haises, sest vesi kraavi umbekasvamise tõttu ei liikunud. Vallikraavist kaevati välja umbes 350 kuupmeetrit muda ja pandi pinnasetäiteks teisel pool teed asuvasse roostikku. Vallikraavist tuli välja kenake kollektsioon jalgrattaraame, aiatoole ja kõike muud, mida inimesed on heaks arvanud sinna aastate jooksul visata.

„Nüüd peaks vallikraav küll puhas ja haisuvaba olema,” ütles Lõps. Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus ütles, et tööd läksid maksma 684 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments