Haapsalu linnasaunas käimine läheb peaaegu poole kallimaks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Alo Lõps ja Taavi Käsk Fotod: Arvo TarmulaHaapsalu Linnahoolduse tegevjuhi Alo Lõpsi (pildil vasakul) sõnul on linnasaun miinustes. Kui linnasaun peaks tegevuse lõpetama, lubas ettevõtja Taavi Käsk (pildil paremal) ise sauna teha. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse peetava sauna pilet läheb kallimaks, kuna 1. juunist hakkab teenindusmaja värske omaniku Kroonikeskusega kehtima uus rendileping.

Kui seni maksis sauna pilet kolm eurot, siis nüüd hakkab pileti hind olema viis eurot.

„Teenindusmaja, kus saun tegutseb, kuulus varem linnaettevõttele ja Haapsalu Linnahooldusel ruutmeetrite pealt rendihinna kulu ei olnud. Olid ainult tööjõukulud ja kommunaalkulud. Nüüd hakkab Linnahooldus saunaruume uue omaniku käest rentima ja see tähendab, et kulud tõusid päris korralikult,“ selgitas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Et lisandunud kulu osaliselt kompenseerida, pidi Haapsalu Linnahooldus sauna pileti hinda tõstma. Vikmani sõnul tuleb Haapsalu Linnahooldusel nüüd oma uued kulud ja tulud kokku lüüa ning seejärel on Linnahooldusel vajadusel võimalus esitada Haapsalu linnavalitsusele taotlus kulude täiendavaks katmiseks.
„Siis linnavalitsus otsustab, kas maksta tekkiv vahe kinni,“ ütles Vikman ja lisas, et plussi Linnahooldus saunapidamisega kindlasti ei jää.

Kuidas kulud-tulud jooksma hakkavad, jälgitakse esialgu augustikuu lõpuni. „Vaatame, kui palju kallima hinna tõttu sauna külastajate hulk väheneb. Praegu müüakse keskmiselt 350 piletit kuus – suvel vähem, talvel rohkem,“ ütles Vikman ja lisas, et ilmselt peletab kallim pilet mingi osa saunalisi eemale.

Linnasaun on miinuses

„Sauna puhul on tegelikkus see, et saun ei kata praegu oma kulusid ega teinud seda ka eelmisel aastal,“ ütles Haapsalu Linnahoolduse tegevjuht Alo Lõps, lisades, et suures plaanis on linnasaun olnud algusest peale sotsiaalprojekt. Eelmisel aastal jäädi umbes 4000 euroga miinusesse.

Tänaseks on Linnahooldus jõudnud Kroonikeskusega kokkuleppele ja juuni algusest hakkab kehtima uus rendileping. Pileti hinna tõus kolmelt eurolt viiele peaks vähemalt arvutuste järgi kõik kulud ära katma, aga Lõpsi sõnul 100 protsenti selles kindel olla ei saa. Edasine on siis juba linnavalitsuse kätes.

Vikman rääkis, et olukorra leevendamiseks peab linnavalitsus plaani teha sotsiaalmajja juurde paar duširuumi. „Seal üks pesemisruum praegu on, aga me teame, et see on jahedavõitu. Me tahame sotsiaalteenuse vajaduse katmiseks paar korralikku dušširuumi juurde teha, mis oleksid linnarahva jaoks kas väga odavad või siis üldse tasuta.“
Millal see juhtuda võib, ei osanud Vikman veel öelda, kuna otsus on alles väga värske. „Nii kiiresti, kui saab.“

Võib aga juhtuda, et Haapsalu saab veel ühe sauna. Nimelt mängib selle mõttega ettevõtja Taavi Käsk, kes ostis eelmisel sügisel Eesti Telekomilt endise Haapsalu telefonikeskjaama Tamme tänaval. Linnavalitsus on sel teemal Käsuga juba esimese mõttevahetuse maha pidanud. Vikman leidis, et see oleks igati tervitatav ja tekitaks Haapsalu „saunaturule“ konkurentsi. „Kes sellest kindlasti võidaks, on linnaelanikud.“

„Projekti veel pole, aga mul on mõte valmis pandud,“ ütles Käsk Lääne Elule. „Aga see sõltub sellest ka, mis linnasaunast saab. See mõte on veel natuke toores, aga kui linnasaun peaks mingil põhjusel ära kukkuma, siis ma teen Tamme tänava majja sauna,“ lubas Käsk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ott
7 aastat tagasi

isa poja ja püha vaimu nimel…Aamen…

abc
7 aastat tagasi

ainuüksi krae ja bakenbardide eest väärib see mees ausammast.

Ott
7 aastat tagasi

Paralepa rannas saab ennast edukalt pesta meres…1.-eur…raha viia Lõpsile

Miina
7 aastat tagasi

Lisaks.Kui sul dushshshiruumi korrutamisest juba keris susiseb siis,silmad ikka kinni, tömba hinge sügavalt sisse ja väljahingamisel ütle mönuga dushshsh,tervet söna dushshshiruum ei pruugi enam öelda.Muidugi sekka kratsi end ja ära unusta löpus külmavee protseduuri.Ja pea ning saba saad pesukausis puhtaks pesta. 10-15 min ja saunas käidud. Ja 5euri jääb tasku. Sh sh sh uu sh shsh isemiseni.

Miina
7 aastat tagasi

Eelmisele. Rahu,ainult rahu. Sule silmad.Möttes hakka korrutama ,dushshshshiruum, vöib ka valjusti korrutada ja mida pikemalt sönas sh venitada, tekib tunne nagu keris körval susiseb. Nüüd kratsi end siit-sealt nagu siin ülalpool öpetati.Ja saunaskäik tehtud.Muidugi vöid pärast külmavee rätikuga üle hööruda. Aitäh ja ilusat päeva!

Enne+mõõda,+siis+lõika
7 aastat tagasi

Proua ajakirjanik, minu teada kirjutatakse duširuum, mitte dušširuum!

juss
7 aastat tagasi

kopipeist: 1) Kuidas käänata sõnu, mille lõpus on kaks f- või š-tähte? Võtame kõigepealt sõna kass. See käändub kass : kassi : kassi. Üheski käändes ühtegi s-tähte ära ei kao. Samamoodi käänduvad klass, pass, aadress, dress, fitness, kongress, toss, loss, uss, buss, pluss, suss, vingerpuss jt – kõigil on kõikides käänetes kaks s-tähte. Sageli arvatakse, et samamoodi peaksid käänduma ka sõnad, mille lõpus on nimetavas käändes kaks š– või f-tähte, näiteks proff, šeff, riff, bluff, dušš, lavašš, guljašš, nišš. Aga võta näpust, õige on hoopis proff : profi : proffi ja dušš : duši : dušši. Miks see nii on?… Loe rohkem »

Ott
7 aastat tagasi

no aga mis ma räägin..see Sukles lihtsalt tankist..tegelikult on linnapea Käsu taavi..ja nii on..

teised teevad ka
7 aastat tagasi

Kino, saun, jne. Nendel kahel jorsil tuleks mõlamal üks korralik “saun” teha. Ja see MTÜ`tamine ületab ka juba igasuguse piiri. Tulbi tänava baraki ümbrus küll kedagi sinna lähedale ei kutsu. Aga ennegi asju tehtud: https://online.le.ee/2012/01/03/haapsalu-mehed-alo-lops-ja-taavi-kask-leidsid-vasalemmast-sooja-tookoha/

pook
7 aastat tagasi

Kuule seda va mudarahvast tõmmatakse ja jäädaksegi tõmbama.
Ainuke vahe on see, et siin banaaniriigis pääsevad kõik sulid puhtalt, aga idapool Putini Venemaal vähemalt mõned korruptandid pannakse reaalselt vangi.

õigusriik
7 aastat tagasi

jälle vaesemad vaesemaks….

Ott
7 aastat tagasi

Pihkupeksupealinnas toimub asju…