Läänlased tõid tõeliselt kuumades oludes toimunud Rapla rallisprindilt kolm poodiumikohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Laupäeval, 7. mail toimus tõeliselt suvistes ilmaoludes Rapla kardirajal järjekordne, sprindisarja viies etapp.

Võistlejaid oli eelregistreerinud 87, kohapeal lisandis võistlejaterivisse üks sportlane.

Läänemaa sõitjaid oli kohal 13 ja Koju toodi kolm poodiumikohta.

J-16 klassis oli kuuest võistlejast kolm Läänemaalt. Kuigi meie sõitjatel seekord asja poodiumile ei olnud, andsid nad endast kõik parima ja parandasid voorude lõikes oma aegasid. Meie parim noor oli Marcus-Indrek Simmer neljas, Jako Allika viies ja Cärolyn Soidla, kes sõidab poistega võidu vene tehnikaga ehk siis VAZ tüüpi autoga, oli kuues.

Järgmine klass kus me esindatud olime, oli 2WD-V, kus osales V-60 klassi sõitja Toomas Lemberg. Vaatamata sellele, et ta tegi head sõitu, pidi ta tunnistama nooremate võitu ning tulemus oma klassis viimane koht, aga mitte pika vahega.

Tuline heitlus läks lahti 2WD-S klassis, kus koos kõik rivaalid. Kahe esimese vooru järjestus sõideti välja Andrek Põllumäe, Marko Kukuškin ja Kaspar Kasari, kellest kaks esimest lõpetasidki vastavalt esimese ja teisena, kuid kolmandas voorus üllatas Eero Labotkin ja lükkas Kasari poodiumilt välja. Valmar Gilden oli viies ja Lembit Madissoo sai 26. koha.

Järgmine klass kus läks kohe alguseks tuliseks võistluseks oli SU. Meie poisse oli kolmeteistkümnest startinust rajal koguni kuus. Egert Jakobi sai esikoha, ning kindlustas kahe esimese vooru võiduga omale esikoha. Aivo Täpsi tuli teiseks ja rehviprobleemiga maadelnud Kalle Kruusma sai väga pingelises võistluses kolmanda koha. Martin Jaanus, kes sõitis tõusvas joones oli viies, Bruno Jakobi, keda kimbutavad juba teist võistlust järjest tehnilised probleemid, nagu ikka uute autodega, suutis sõita välja kümnenda koha. Aga nagu ta ise ütles, et tähed tulevad aina ligemale. Hillar Kruusma, kes muidu sõidab ka V-60 klassis oli seekord noortega koos sõites üheteistkümnes ja Andres Kruusmale jäi 12. koht.

Nüüd on natuke pausi, et siis 21. mail jälle olla stardis Hiiumaal Kärdla sprindil, mis on jälle mitme sarja etapp.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments