0

HÕFF püstitas uue publikurekordi

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

HÕFF 2016 Foto: Arvo Tarmula

HÕFF 2016 Foto: Arvo Tarmula

Publiku lemmikfilmiks oli pöörane prantsuse friigikomöödia "Ülima seksi otsingul".

11. korda toimunud Haapsalu Õudus- ja fantaasiafilmide festival murdis oma eelmisel aastal püstitatud publikurekordi (3500), kogudes tänavu 3680 külastust. Festival meelitas sel korral vaatajaid lisaks Eesti erinevatele paikadele nii Suurbritanniast kui ka Soomest.

HÕFFil näidati tänavu 23 täispikka ja 18 lühifilmi. Kahel täispikal filmil – avafilmil “Varju all” (Jordaania-Suubritannia) ja “Johnny Frank Garretti viimane sõna” (USA) olid Euroopa esilinastused.

Publik hääletas oma lemmikfilmiks seekord prantsuse friigikomöödia “Ülima seksi otsingul”. Võidufilmile järgnesid populaarsuselt põhiprogrammis linastunud “Green Room” ja “Baskin”.

HÕFFi fookuses oli tänavu legendaarse tšehhi fantaasiakino pioneeri ja animaatori Karel Zemani looming. Zemani postuumselt pälvitud elutööpreemiat oli vastu võtmas Prahas asuva Karel Zemani muuseumi asutaja Marcel Kral.

Méliès Lühifilmide võistlusprogrammi auhinna Hõbedase Mélièsi (Méliès d’Argent) võitis film nimega “Must karu” (Prantsusmaa, Belgia, 2015), mille režissöörideks on Mèryl Fortunat-Rossi ja Xavier Seron. Žüriiliikme Can Evrenoli sõnul “võitis film tänu oma lihtsusele ja ootamatule vägivallale.” Film pääseb edasi lõppvooru Euroopa fantaasiafilmide festivalide föderatsiooni aastaõpu galale, kus ta hakkab koos teiste föderatsiooni kuuluvate liikmesfestivalide analoogsete programmide võidufilmidega Kuldse Mélièsi nimel võistlema. Žüriisse kuulusid Simon Rumley, Can Evrenol ning Timo Diener.

Heliose Kirjastusega koostöös toimunu Horrostöri õudusjutuvõistluse võitis Janar Saaron jutuga "Reiverid". Züriisse kuulusid Peeter Helme, Helmut Jänes, Mihkel Seeder ja Joel Jans (ehk Metsavana).

HÕFF

  • HÕFF toimus 29. aprillst 1. maini Haapsalu kultuurikeskuses.
  • Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.
  • Festivali korraldavad Haapsalu linnavalitsus, MTÜ HÕFF ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.

Trailer In Search of The Ultra-Sex from Synecdoche on Vimeo.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz