TNS Emor: aprillis tõusis populaarseimaks parteiks Reformierakond

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

content_header_bigAprillis tõusis Eesti populaarseimaks parteiks Reformierakond, mida toetas uuringufirma TNS Emor BNS-i tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringu kohaselt 23 protsenti küsitletutest.

Reformierakonnale järgnes 22 protsendiga Keskerakond, 16 protsendiga Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), 15 protsendiga Vabaerakond, 13 protsendiga Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ning 7 protsendiga Isamaa ja Res Publica Liit.

Võrreldes märtsiga kasvatas SDE toetust kahe ja IRL ühe protsendipunkti võrra. Reformierakonna ja Vabaerakonna toetus ei muutunud, EKRE toetus langes ühe ja Keskerakonna toetus kolme protsendipunkti jagu.

Reformierakonna, SDE ja IRL-i valitsuskoalitsiooni toetus kasvas kuuga kolme protsendipunkti võrra 43 protsendilt 46-le.

Parlamendivälistest erakondadest toetas erakonda Eestimaa Rohelised 2 ja Eesti Iseseisvusparteid 1 protsent küsitletutest.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Oma eelistust ei osanud aprillis öelda 17 protsenti küsitletud inimestest.

Kokku küsitles TNS Emor 13.-21. aprillini personaal- ja veebiintervjuude teel 1105 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
G
6 aastat tagasi

Ei usu mina seda uuringut. Se puhta propaganda.