Galerii: Nõval avati päevakeskus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20

Fotod: Urmas Lauri

Tänasest on Nõval endises ambulatooriumihoones avatud päevakeskus, mille tegi vald 5000 euro eest korda ja sisustas.

Päevakeskus hakkab pakkuma sotsiaalteenuseid. Keskuses saab väikese tasu eest pesu pesta ja kuivatis kuivatada ning duši all käia.

„Nii uhket pesumasinat ja kuivatit ei ole pooltel Läänemaa inimestel. Päevakeskuse eest on Nõva valda võimalik ainult kiita,” ütles päevakeskust avama tulnud maavanem Neeme Suur.

Edaspidi on keskuses plaanis ka võimlemistunnid eakatele, saab õppida ja kasutada arvutit. Päevakeskuses saavad eakad omavahel suhelda, on võimalik vahepeal puhata ja pikali visata, kord kuus tullakse kokku kohvilauda.

„Eks näeb, mis tegevust ja koolitusi siin edaspidi pakkuda saab,” ütles Nõva vallavalitsuse sotsiaaltöö spetsialist Maire Koppelmaa.

Päevakeskuses on poole kohaga palgal ka hooldaja Piret Kaevats, kes vajadusel pakub eakatele koduhooldusteenust.

Üks kord nädalas hooldust maksab 12 eurot ja selle raha eest toob hooldaja puid, koristab, korraldab pesu pesemise, käib poes või apteegis jms.

„Seni oli naabrivalve, nüüd saab sõlmida koduhoolduslepingu,” märkis Maire Koppelmaa.

Piret Kaevats ütles, et on viimased kümme aastat unistanud töökohast kodu lähedal. Maire Koppelmaa on päevakeskuse loomisest unistanud kuus aastat.

Kunagi oli päevakeskuse hoone sotsiaalmaja, kus sai vajadusel korteris olla, hiljem tegustses majas huvikeskus.

Vald remontis päevakeskuse 5000 euro eest: maha võeti vaheseinu, põrandad võeti üles ja paigaldati põrandaküte, remonditi pesuruum, osteti pesumasin ja kuivati.

„Kui keegi ütleb, et see on pelgalt uus duširuum, siis päris nii see ei ole,” ütles Neeme Suur. „Kõik see, mis ise tehakse, jääb püsima. Iga piirkond peab vaatama, mis talle on vaja. Kui piirkonnas on palju eakaid, siis tuleb nende eest hoolitseda.”
Nõva päevakeskus (2)

Nõva päevakeskus (4)

Nõva päevakeskus (8)

Nõva päevakeskus (16)

Nõva päevakeskus (21)

Nõva päevakeskus (23)

Nõva päevakeskus (24)

Nõva päevakeskus (39)

Nõva päevakeskus (40)

Nõva päevakeskus (42)

Nõva päevakeskus (47)

Nõva päevakeskus (51)

Nõva päevakeskus (53) Peeter Kallas

Nõva päevakeskus (54)

Nõva päevakeskus (59)

Nõva päevakeskus (62)

Nõva päevakeskus (64)

Nõva päevakeskus (65)

Nõva päevakeskus (70)

Nõva päevakeskus (71) Neeme Suur

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sõber.
8 aastat tagasi

Hallooooo, kohalikud, kas mõni hea sõna ja tunnustus ka tuleb, või ainult soppa ja sodi…..??

IRW
8 aastat tagasi

Uhke kuivati ja pesumasin – no andke andeks : nende boschi masinate hind jääb alla 400 euri per tükk kui osata kaubelda . Saaks aru et soetati mielte ,aga bosch – oleks võinud ka beko omad soetada – need oleks poole odavamalt kätte saanud ( samaväärsed – remontida pole ju kumbagi mõtet , lihtsam uued soetada )

Nõvakas
8 aastat tagasi

Ajakirjanik Kaie Ilves pole õieti aru saanud. See päevakeskus oli juba olemas tänu Silja Silverile. Praegu valmis ainult uus dush ja uus tualett. Õied korjavad ikka need, kes tahavad ennast reklaamida.Pensionärid ei hakka käima koos, aga minumeelest on seda mitmeid aastakümneid teinud juba.Aga tubli saavutus ikkagi .

Tore
8 aastat tagasi

Sellised kohad on alati väga poaitiivsed.Usun, et seal võivad käia ka noored, mitte ainuld vanemad

Häbi lugu
8 aastat tagasi

…….kas tõesti volikogu ei ole kuue aasta jooksul leidnud 5 tuhat eurot, et täita juba varem sotsiaaltöötaja SUUR unistus

ka kohalik
8 aastat tagasi

meie mälu on ikka lühike, kohvikut tahtsid teha ju kohalikud turismiettevõtjad, kelle eesotsas olid tollane vallavanem ja praegune sots.töötaja. nüüd tuleb ja laulab nagu linnuke, et tema unistas …

kohalik
8 aastat tagasi

tagasi saime, õnnitlen. tubli mees, kunagi tahtis sinna kohvikut ehitada ja lõpetas sotsmaja tegevuse ja sama mees taastas oma tehtud sigaduse, mis sellest, et see läks maksma tuhandeid eurosi.

marxx
8 aastat tagasi

Palju õnne , eakad memmed ja taadid! Saite oma kokkukäimise koha ilusti korda. Pelgalt on see vaid valimitrikk.