Jürgen Ligi: hoidkem eesti keele ilu!

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

REF Jürgen Ligi urmas lauriJürgen Ligi, haridus- ja teadusminiser. Foto: Urmas Lauri

Emakeelepäev on ilusa keele päev. Eesti keel on meile ilusana antud ja tänane päev meeldetuletus, et peame seda ilu ja omapära hoidma kogu aeg.

Ilus keel on arusaadav keel. Püüdes väljendada oma mõtteid järgmisel emakeeleaastal veel selgemalt, näitame austust oma keele vastu.

Avalikult kõnelejate keele ilu pole vähem oluline kui nende hooldatud ihu. Riigiasutused peavad suutma siin eeskuju anda, et emakeele selgust ja mitmekesisust hoitaks pidevalt.

Kui märkame nende inimeste pingutust eesti keele rääkimisel, kellele see pole emakeel, ning toetame neid õppimisel, astume pika sammu lähemale teineteise paremale mõistmisele. Meil maksab märku anda, et hindame seda pingutust.

Tervitan emakeelepäeva puhul kõiki eesti keele rääkijaid ning armastajaid kodumaal ja mujal. Kutsun üles rääkima keerulistest asjadest lihtsalt ja mitte hülgama eesti keele omapära. Nii muutub eesti keel veel ilusamaks ning iga arutelu sisukamaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
penskar
8 aastat tagasi

Jah, Eesti keel on väga ilus keel ja veel ingliskeelest võetud lisanditega. Näit. rail Baltika, loe reil peldik.