Ridala vallavanema umbusaldusavalduse terviktekst

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne Elu avaldab Ridala volikogu kaheksa liikme avalduse, mille nad esitasid teisipäeval koos ettepanekuga umbusaldada kauaaegset vallavanemat.

Umbusalduse avaldamine Ridala vallavanemale, vallavolikogu esimehele ja vallavolikogu aseesimehele

Juhindudes Ridala valla põhimääruse § 53st annavad allakirjutanud Ridala vallavolikogu liikmed Ridala vallavolikogu istungi juhatajale üle umbusaldusavalduse Ridala vallavanemale, Toomas Schmidt, Ridala vallavolikogu esimehele, Toomas Vallimäe ja Ridala vallavolikogu aseesimehele, Valli Ender.

Allakirjutanud on kaotanud usalduse Ridala vallavanema, vallavolikogu esimehe kui ka vallavolikogu aseesimehe vastu. Usalduse puudumine võimulolijate suhtes on pidevalt süvenenud. Usalduskriis vallavolikogus sai alguse juba eelmise aasta suvel. Pool aastat tagasi andsime nii vallavolikogu istungitel kui avalikult mõista, et volikogu liikmed on kaotamas usaldust vallajuhtide vastu. Aastaid mitterahuldavas seisukorras olev Panga küla spordisaal on leidmas lahendust aastaks 2017 just umbusalduse algatajate poolt, sest tänaste vallajuhtide soov oli lükata uue spordisaali rajamine taas teadmata tulevikku.

AS Uuemõisa Teenus aktsiate kiirmüügi ümber toimuvat ei saa aktsepteerida – võimulolijad vastandasid Uuemõisas elavad soojatarbijad kooliperega. Vallavolikogu seadis 14. juuli 2015 vallavalitsusele ülesande viia läbi eksperthinnang AS Uuemõisa Teenus aktsiate müümise osas, kuid eksperthinnangut ning müügimõjusid pole tänaseni avalikult arutatud. Kelle huvides oli kiirmüük?

Tänaseks on selgunud, et vallavanem läks peale vallavolikogu otsust puhkusele ning AS Uuemõisa Teenus aktsiate kirjalik enampakkumise tähtaega pikendati kahe kuu võrra. Oleks olnud aega arutleda müügimõjude üle küll.

Küsimusi tekitab ka vallavanema ametiautost vallavanema isiklikuks sõiduautoks saamise lugu. Isegi kui juriidiliselt võib kõik olla korrektne, heidab see varju kogu vallale. Tegemist oli valla eelarvet mõjutava otsusega ja oleks väärinud laiemat arutelu. Praegusel juhul tundus tegemist isikliku kasu eesmärgil tehtud otsusena.

Märtsis 2016 on käesolevale umbusaldusavaldusele kirjutanud alla järgmised Ridala vallavolikogu liikmed: Reimo Nebokat, Raivo Õiglas, Olev Peetris, Merike Kallas, Kalju Hepner, Janek Hiiemäe, Jaan Koppe ja Anti Ratas

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toomas Vallimäe
8 aastat tagasi

Tänan Kairi Klissi aktiivsuse eest volikogu istungitel, samuti kõiki teisi valla inimesi, kes on oma arvamust avaldanud. Vald on ju inimeste jaoks! Teie olete meid usaldanud ja peate saama volinikelt tagasisidet. Isiklikult soovin, et meil kõigil oleks parem nii Uuemõisas, Sinalepas, Võnnus, Puises – kogu vallas! Suhelge otse valitud volinikega ja küsige meilt aru otsuste suhtes.

Aga
8 aastat tagasi

See aktiivsus mille eest Te hr. Vallimäe tänate on olnud agressiivne, mõnitav, lausa labaseks muutuv. Ei teaks, kui poleks oktoobris valges saalis istungil käinud. Olen hämmingus, et Teie hr.Vallimäe kristlasene suudate teiste inimeste mõnitamise eest prouat veel tänadagi. Seega annate talle ju hoogu juurde, lihtsat kasutate ära inimest, kes allub provokatsioonile. Seda ma poleks Teist uskunud. Jumalasõna on Teile võõraks jäänud.

Siim
8 aastat tagasi

Kairi, reform tuleb ja kusagile liituda Ridalal tuleb, sellest pole pääsu. Iseasi kas vallavanem maha võtta või mitte

üksi oled
8 aastat tagasi
Reply to  Kairi Kliss

üksiks jääd, volinik on sõltumatu ja tema ähvardamine ja mõjutamine on seadusevastane, oma valiku võid teha järgmistel valimistel

Kairi Kliss
8 aastat tagasi
Reply to  üksi oled

Kuidas on kohtumine valijatega seadusevastane ja ähvardamine?

Kairile
8 aastat tagasi
Reply to  Kairi Kliss

Aga Sa kohtu siis sellega, kelle valisid. Kui praegune asjade käik pr.Klissile ei meeldi siis sorry, ei saa Sind aidata ka keegi. Olen kindel, et umbusalduse avaldusele allakirjutanute valijad on rahul oma saadikute tööga. Vinguda pole mõtet, meie riigis on demokraatia. Sina ju pole valinud neid inimesi ja Sul pole õigust nende peal ka oma niigi teravat keelt teritada. See on leebelt öeldes labane. Üks naine ja ema nii ei käitu.

kulla Kairi,
8 aastat tagasi
Reply to  Kairi Kliss

tundub, et üritad volikogu istungist järjekordselt mingit palagani korraldada. Loodan, et volikogu esimehel jätkub julgust olukord kontrolli all hoida.
Sellest suurest kisast jääbki hetkel mulje, et Ridala vald on ainult Uuemõisa, seal ka valijaid kõige rohkem ja sellepärast ka valimislubadused Uuemõisa kesksed. Tahaks meelde tuletada, et Ridala vallas on ka pisut kaugemal, kui 2km Haapsalust elavaid inimesi, kes vajavad ka toetust ja tähelepanu.
Kui haldusreform jõustub ning midagi otsustatud pole, siis liidetakse sunniviisiliselt nagunii ära, sellest enam pääsu pole.

arvaja
8 aastat tagasi

Hurraa kallis volikogu, saite aasta enne uusi valimisi vallavanemast lahti.Kas te midagi rohkem ka veel teha oskate? Elu läheb ju edasi, vallarahvas ootab tegusid.Kes asja ajab, peab ikka nõks maaelu ka tundma.Ja mõistusega asja võttes on ikka targem ühineda Haapsaluga. Linn ju rõngasvalla südames, valige ja mõelge. Praegu annab tingida midagi välja, kui riik paneb lõpuks ühte, on asi hapum.Eestvedamine ja juhtimine peab olema elutarkade ja hakkajate inimeste käes, mitte poliitiliste tuulepeade hallata.Tundub, et paljud ei jaga toimuvat perioodi Eesti elus.Tuleb osata näha nii lähemas kui laiemas kaugemas perspektiivis kogukonna arengut.

Vasja Vase tänavalt
8 aastat tagasi

Jürka ütles, et keegi jooksikust endine maavanem on tööta. Saab pillimängu saatel Haapsaluga ühineda.

mina
8 aastat tagasi

HEPNER JA ÕIGLAS , palju maksti?

to mina
8 aastat tagasi
Reply to  mina

Ei tea mida Hepnerile lubati ehk metsakapteni kohta, aga vaat Õiglane on nabanööri pidi reformierakonnaga küll seotud ja reform usaldas talle linnas laevukese Kallis Mari tüüri. Ei saa ju ta oma leivaisale vastu hääletada ja kõige vähem huvitab teda siinjuures valija arvamus.
Hepner ütles otse välja, et tema pole midagi lubanud. Imelik vend, miks sa siis üleüldse kandideerisid, kui sul pole Ridala valla arengu suhtes sooja ega külma. Hepner, taanda end volikogust, kui sa nii ükskõikne oled ja jooksed metsamehe kombel hundikarja järgi.

Penskar
8 aastat tagasi

Hebokat, Epner jt. Ridala valla puugid tahavad valda linnale maha parseldada. Kas kodanikel polegi õigust oma valla (Kodu) saatuse üle otsustada? Peksame need puugid vallast minema.

Valimislubadused
8 aastat tagasi

Lääne Elu artikkel 28. september 2013, 16:30 Mida suutis kohalik võim vallas nelja aastaga paremaks muuta, mis läks halvemaks? Nebokat: Rajatud Uuemõisa lasteaed koos mänguväljakuga on viis pluss. Nüüd tuleb muuta ka algkool põhikooliks, et lapsed ei peaks põhihariduse omandamiseks pendeldama mitme kooli vahet. Valimislubadused Reimo Nebokat Reformierakonna esindaja Meie eesmärk on muuta Ridala vald mugavaks, elamisväärseks, inimlikuks, moodsaks ja turvaliseks kohaks, mida saavad kõik valla elanikud uhkusega koduks nimetada ja külalistelegi näidata. Soovime valda, kus on hea elada ning mis pakub suurepäraseid võimalusi nautida vaba aega ja kultuuriüritusi. 1. Uuemõisa algkool põhikooliks. See põhikool tuleb teha Läänemaa kõige esinduslikumaks… Loe rohkem »

to Liisi loogikale
8 aastat tagasi

Sa oled oma mõttekäiguga täitsa metsa läinud. Liisi arvab et kui tema soojatarbijana on maksnud sooja hinnas mitmete komponentide eest sh. raha remondifondi ja kui soojusettevõte nüüd maha müüakse, siis ta tahab, et vähemalt ositi tehakse tema makstud raha eest ka tema kogukonnale investeeringuid.

2.kodanik
8 aastat tagasi

Ja kui Liisi Uuemõisast ära peaks kunagi kolima, siis võtab ta oma jupi taristut uude elukohta kaasa.

to 2 kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

Muidugi võtab koos oma elamisega (maja, korteriga)

Liisi loogika
8 aastat tagasi

Et kui linn teeb x tee korda, siis y tänava elanikud kukuvad vinguma nagu Liisi…

Villu
8 aastat tagasi
Reply to  Liisi loogika

Samuti on Liisi see, kes peab võibolla tulevikus toasooja eest kõrgemat hinda maksma. Mille nimel siis, kui raha hoopis Panga külla läheb?