Üllar Petrovitš: elukaaslane ütleb, et olen abielus jalgrattaga

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_1399

Läänemaa aasta mees harrastussportlaseks valiti Üllar Petrovitš. Foto: Arvo Tarmula

Reede õhtul anti Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis üle hulk klaasist karikaid möödunud aasta parimaile Läänemaa sportlastele.

Meesharrastussportlaste kategoorias rahvahääletusel enim hääli kogunud Üllar Petrovitš tunnistas, et kõik hobisportlased on omamoodi hullud. Suvel peaaegu igal nädalavahetusel Eesti eri paigus jalgrattaga kihutav Petrovitš viitas tõigale, et teeb seda kõike oma enda rahakoti, vaba aja ja pere arvel. „Elukaaslane ütlebki, et olen abielus jalgrattaga,” ütles Petrovitš.

2015. aastal sõitis Petrovitš Tartu rattamaratonil esimest korda esisajasse, saavutades 97. koha. Samuti lõpetas ta Lääne-Eesti maastikurattasarja Marimetsa Kapi üldarvestuses kuuendana ja kuulus Haapsalu triatlonil teiseks jäänud triatloniteatevõistkonda.

Spordiklubide hääletuse ja spordiliidu Läänela juhatuse otsusega kuulutati parimaks meesharrastajaks Agu Lehemaa. Lehemaa saavutas Eestimaa suvemängudel kergejõustikus 3000 meetri jooksus kolmanda koha. Samuti oli ta parim läänlane Marimetsa Kapi lühikese sõidumaa koondarvestuses.

Üks populaarseimaid kategooriaid oli naisharrastussportlane, kuhu oli esitatud üheksa kandidaati. Rahva hääletusel kogus enim poolthääli Marelle Saar, kes võitis mullu tenniseharrastajate liiga Eesti Mixtuuri segapaarismängu ja turniiri „Haapsalu tennis 85” paarismängu.

Spordiklubide ja Läänela hinnangul oli parim Maret Valk, kes näitas mullu kiiret jalga jooksurajal ja on osav ka võrkpallis.

Konkurentsitult oli kõige populaarsem meesnoorsportlase kategooria. Sinna oli esitatud 25 kandidaati malest alates ja motokrossiga lõpetades.

Oodatult pälvis spordiklubide ja Läänela poolehoiu noor maletaja Ottomar Ladva, kes täitis mullu Eestis esimest korda kõigest 17aastasena suurmeistri normi. Ladva krooniti mullu Euroopa U18 meistriks kiirmales. Ladva tunnistas, et tänavune aasta tuleb tema maletajakarjääris murranguline. „Käsil on gümnaasiumi viimane klass, kuid see tähendab, et kui tänavusel hooajal ei peaks õnnestuma males korralikku läbimurret teha, loobun professionaalsest malest,” teatas Ladva. 

Samas kategoorias osutus rahvahääletusel populaarseimaks kergejõustiklane Kristo Simulask, kes võitis mullu kõrgushüppes Eesti A-klassi meistritiitli. Simulask arvas, et tuleva aasta sportlaste auhinnagalal Ladva edestamiseks ka spordiklubide hääletusel peaks ta püstitama mõne Eesti rekordi.

Neidude parimaks valiti mullu Eesti epeevehklemise üks tulevikulootusi Carmen-Lii Targamaa. Targamaa võitis kadettide vanuseklassis Eesti meistrivõistlustel teise ja juunioride arvestuses kolmanda koha.

Spordiklubid ja Läänela hindasid kõige kõrgemalt aga laskur Kaisa Kuusikut, kes on Eesti meister juunioride hulgas õhupüstolist laskmises. Samuti on Kuusik kutsutud Eesti naiste püstolikoondisse.

Meesveteranide kategoorias teenis enim spordiklubide tunnustust maadleja Aap Uspenski, kes sai veteranide maailmameistrivõistlustelt teise koha kaalukategoorias kuni 97 kilogrammi.

Rahvas hindas samas kategoorias parimaks aga põlise suusahundi Juhan Luki, kes tuli Eesti spordiveteranide meistrivõistlusel võitjaks M65 vanuseklassis. Samuti pälvis Lukk Trismile Ferroline 111-kilomeetrisel triatlonil võidu vanuseklassis 65–69.

Mees- ja naissportlase ning ka parima võistkonna kategoorias riisusid koore vehklejad. Mullusega sarnaselt kuulutati rahvahääletuse ja spordiliidu otsusega parimaks meheks Sten Priinits ja naiseks Katrina Lehis. Võistkondade hulgast oli Läänela arvates parim epeemeeskond koosseisus Sten Priinits, Peeter Turnau, Indrek Vallik ja Tarmo Trummal. Rahvahääletusel oli populaarseim epeenaiskond koosseisus Kristina Kuusk, Nelli Paju ja Katrina Lehis.

Vehklejaid reede õhtul kultuurimajas kahjuks ei olnud, sest nad on treeninglaagris Hispaanias ja valmistuvad nädalavahetusel peetavaiks Barcelona ja Heidenheimi maailmakarika etapiks.

Ühtlasi anti klaasist nimeline karikas pidulikult üle Läänemaa aasta treenerile, spordieluarendajale ja sportlikemale perekonnale.

Aasta noortetreeneriks valitud Aile ja Mati Seppi ütlesid kõnes, et kõik Läänemaal tegutsevad treenerid on tublid. „Meie sattusime täna lihtsalt püramiidi tippu ja särame kaugele, kuid tegelikult väärivad tunnustust ka kõik need teised treenerid ja toetajad, kes moodustavad selle püramiidi vundamendi,” lausus Mati.

Aasta spordielu edendajaks valiti Kristjan Liiv, kellel oli suur panus Lihula ketasgolfiraja loomisel. Samuti veab ta ketasgolfi võistlussarja, mille osavõistlused peetakse nii Lihula kui ka Palivere ketasgolfirajal.

Sportlikemaks pereks valiti perekond Kurisman. Isa Taivo Kurisman tegeleb hooajati koroona ja orienteerumisega. Ema Silvi Kurisman on Ridala spordiklubi juhatuse liige. Ta tegeleb regulaarselt koroona, lauatennise ja aeroobikaga, samuti juhendab lauatennise ringi järelkasvule.

Tütred Anni, Kärt ja Kai on vanemate eeskujul samuti füüsiliselt väga aktiivsed. Anni on Ridala sulgpalliturniiri võitja.

Aasta spordisündmuseks nimetati Gustav Vahari nimeline memoriaal.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võimleja
8 aastat tagasi

Aasta spordisündmus ,millest suur osa pole kuulnudki. Küsisin mitme spordiga seotud inimese käest-pole aimugi ! Mis toimub ?

Karuott
8 aastat tagasi

Väga ok.mees..Kursusekaaslane Taebla päevilt..