Lääne Elu paberleht neljapäeval, 14. jaanuaril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

lel1401001_uus

Hanila protestib looduskaitsepiirangute karmistamise vastu

Hanila valla elanikud võitlevad Puhtu-Laelatu looduskaitsealal plaanitavate piirangute vastu, mis ähvardavad rannarahva elu pea peale keerata.

Keskkonnaminister Marko Pomerants kirjutas eelmise aasta 16. novembril alla käskkirjale, mille alusel sündinud määruse eelnõu kehtestab Puhtu-Laelatu looduskaitsealal senisest tunduvalt rangemad piirangud. Uued nõudmised on Virtsu kandi mehed põhjalikult ära pahandanud. „See asi on üle vindi keeratud!“ teatab Hanila vallavanem Arno Peksar.

Läänemaale tuleb kaks uut teehooldajat

Veebruarist hakkavad Läänemaa riigimaanteid hooldama Eesti firma Warren Safety ja Saksa ettevõte Leonhard Weiss Viater Ehitus, kelle ühispakkumus võitis sellekohase riigihanke.

Varasema riigimaanteede hooldusega võrreldes on lepingu aastamaksumus 1,3 miljoni euro võrra (koos käibemaksuga) odavam. Odavnemine tuleb sellest, et varasemaga võrreldes ei ole lepingus enam säilitusremonti (pindamine, kruusateede remont, sildade remont). Nende tööde tarvis tulevad eraldi hanked.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments