0

Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeva puhul on heisatud riigilipud

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eesti Vabariigi lipp. Foto: Arvo TarmulaFoto: Arvo Tarmula

Täna, 3. jaanuaril kell 10.30 tähistatakse vaikuseminutiga Vabadussõja relvarahu 96. aastapäeva ning mälestatakse Eesti vabaduse eest võidelnuid. Haapsalus süüdatakse mälestusküünlad läänlaste Vabadussõja mälestussamba ette Lossiplatsil. Järgneb mälestusteenistus Jaani kirikus.

Vabadussõjas langes umbes 6500 inimest. 31. detsembril 1919. aastal sõlmiti Nõukogude vägedega vaherahu ning 3. jaanuaril 1920. aastal kell 10.30 kuulutati 402 päeva kestnud võitlus lõppenuks Eesti vägede täieliku võiduga. Lisaks Vabadussõja võidusamba juures peetavale tseremooniale asetavad kaitseväe üksused ja Kaitseliidu malevad pärjad Vabadussõja mälestussammastele üle Eesti.

Samuti tähistatakse relvarahu aastapäeva kirikukellade helinaga üle kogu Eesti ja vaikuseminutiga raadioprogrammides.

Lipupäeval heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud, kuid ka kõik teised. Lipud heisatakse hiljemalt kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz