Mardo Leiumaa: õige oleks Läänemaale kolm valda

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mardo Leiumaa (5)

Mardo Leiumaa. ARHIIV

Lääne Elu küsis Läänemaa tuntud inimestelt, kuidas mööduv aasta läks.

Vastab Mardo Leiumaa, K.METi juhataja ja Hanila vallavolikogu esimees:

Aasta läks hästi. On olnud tööd ja on turgu. K.METi käive on tõusnud 20 protsenti. Kui vaadata seda, mis ümberringi toimub, ei saa ütelda, et see oleks halvasti. Palka oleme tõstnud töölistel kesteltläbi üksteist protsenti.

Küllap on ka südame peale jäänud midagi, aga see jäägu oma teada. Võib-olla see, et tootmisjuht on meil juba kolmas sel aastal. Eks see ole oma jälje jätnud, aga ehk kolmas jääb pidama.

Südame peal on ka Virtsu ettevõtluskeskuse toppama jäämine, kuigi ma ise ettevõtluskeskusega aktiivselt ei tegele. Minu seisukoht on, et on õige aeg seda rajada ja on ka õige koht. Kui see valmis õnnestuks saada, siis K.MET koliks sinna igal juhul, aga ega asjast huvitatud ettevõtjad muidugi lõputult ei oota.

Hea on see, et liitumisläbirääkimised on alanud, kuigi ka sellel on oma pahupool: ring läheb järjest suuremaks. Täna mina seda meelt ei ole, et tuleks luua maakonna-suurune vald. Mõistlik oleks ikkagi kolm valda: Haapsalu koos Ridalaga, Põhja-Läänemaa ja Lõuna-Läänemaa. Kui suur see Lõuna-Läänemaa lõpuks tuleb, eks see sõltu läbirääkijaist. Väga suure omavalitsuse puhul ähvardab ääremaastumine. Meie siin Hanila vallas jääme suure tee äärde, meist elu mööda ei lähe, aga kui võim läheb ära Varblast või Martnast, siis ei pruugi nende hääl enam volikogusse jõuda.

Uude aastasse lähen rõõmsa meelega. Üks aasta tuleb küll turjale juurde, aga kahetseda pole midagi ja võlgu ei ole kellelegi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments