1

Maarja Aaloe pildid kaunistavad laste luuleraamatut

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tirelid ja tiritammed

Äsja ilmus kirjastuses Sinisukk Eva Hammeri esikluulekogu „Tirelid ja Tritammed”, millele on pildid joonistanud haapsallanna Maarja Aaloe.

Maarja Aaloe sõnul pakkus talle raamatut illusteerida kirjastus Sinisukk, kellega ta ka varem koostööd on teinud. „Loomulikult võtsin pakkumise hea meelega vastu, sest lasteraamatu illusteerimine pole minu jaoks töö, vaid puhas nauding,” ütles Aaloe.

Eva Hammeri esikluulekogu on jagatud kaheks osaks. „Tirelid“ koosneb luuletustest, mis on kirjutatud lapsele tema esimesest kuni kümnenda sünnipäeva puhuks. Neile luuletustele joonistas Maarja Aaloe pildid, mis oleksid nagu pärit perekonna pildialbumist. Pildialbumi muljet rõhutavad ka pildinurgad, millega pilte vanasti albumisse kinnitati.

Raamatu teine osas, „Tiritammed“, on rütmikad, lustlikkumad, aga ka mõnd mõtlikumad luuletused lapse elust ja tegemistest, mida illusteerivad pildid laste ja pere igapäevategemistest.  

Maarja Aaloe illustratsioonid on lihtsad ja lastepärased „Joonistan pilte ikka lastele, et neil oleks mida vaadata kui luuletust ette loetakse,” ütles ta ise.

„Tirelid ja Tiritammed” on teine Maarja Aaloe illlustreeritud lasteraamat, esimene oli samuti Sinisuka kirjastuses ilmunud Heljo Männi „Karupoega otsimas”. Varem on ta pildid joonistanud ka Jana Koeli „Looduskosmeetika” raamatu tarbeks.  

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
?
?

mmm….

wpDiscuz