Läänemaa parimaks haridusteoks sai Kullamaa heategevuspidu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Janar-Sõber

Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber on Läänemaa aasta õppeasutuse juht. Foto Arvo Tarmula

Lääne maavalitsuse komisjon valis mulluse aasta parimaks haridusteoks Kullamaa heategevuspeo, hariduse sõbraks aga ettevõtja Koit Uusi.

Läänemaalt valitud oma ala parimad haridustegelased kandideerivad koos teiste maakondade parimatega täna Tartus aasta õpetaja auhinnagalal. Hariduse sõber Läänemaal on ettevõtja Koit Uus, kelle algatusel loodi mullu MTÜ Hoovõtukeskus, mis tegutseb selle nimel, et õppetööga kimpus noored saaksid õigel ajal abi ja tuge ega langeks koolist välja.

Aasta tegu hariduses on Kullamaa keskkooli heategevuslik ettevõtmine „Tantsud ja laulud tähtedega”. Sel kevadel teist korda peetud võistlus kasutab tuntud teleformaati. Õpilane ehk „täht” valib endale mõne täiskasvanu kas laulu- või tantsupartneriks. Üks laulupartner oli ka kooli direktor Meelis Välis. Huvijuht Riina Gilden ja muusikaõpetaja Ülle Tammearu õpetavad tantsud ja laulud selgeks ning siis tuleb suur pidu Kullamaa kultuurimaja saalis. Publiku suure huvi tõttu tuleb saali panna nii palju lisatoole, kui vähegi mahub.

Publik saab hääletada oma lemmikut, lastes lemmiku nimega purki münte. Kelle purgis on kõige suurem summa, saabki publiku lemmikuks, selgitas Riina Gilden. Oma lemmiku valis ka žürii, kuhu oli kutsutud tuntud telenägusid. TV3 tegi kontserdist uudise.

Kokku kogunes nõnda 500 eurot ja selle eest osteti koolile kolm kitarri, mis on nüüd muusikatunnis kasutusel.

Läänemaal on selle aasta parim kutseõppeasutuse õpetaja Mario Metshein, kes töötab Haapsalu kutsehariduskeskuses arvutiõpetajana 2002. aastast. Ta on üle Eesti tuntud kui e-õppematerjalide valmistaja ja teda on sel alal mitu korda üleriigiliselt tunnustatud. Tema õppematerjale kasutavad kutsekoolide kõrval ka paljud kõrgkoolid. Tema kodulehte metshein.com külastatakse üle miljoni korra aastas. Haapsalu kutsekool valis Metsheina tänavu oma kooli aastate õpetajaks.

Tänavu Eesti aasta õpetajat ei valita, selle asemel tehakse Tartus auhinnagalal teatavaks üheksa kategooria parimad. Need valitakse maakondade parimate seast.  

Läänemaa avalikustab maakonna aasta õpetaja eeloleval kolmapäeval.

Läänemaal said oma kandidaate esitada kõik soovijad. Maakondlik komisjon valis igast kategooriast ühe, kes on nüüd kutsutud Tartusse auhinnagalale ja kellest võib saada oma kategooria laureaat. Eraldi kutsutakse galale Eestit edukalt rahvusvahelistel õpilasvõistlustel ja olümpiaadidel esindanud õppurid, kellest kolm saavad ka aasta õppuri tiitli. Samuti antakse välja aasta õpilasvõitluste juhendaja tiitel.

Eesti televisioon teeb galast otseülekande.

 

Läänemaa parimad haridustegelased

Aasta lasteaiaõpetaja: Aivi Paju, Taebla lasteaed   

Aasta klassijuhataja: Lii Habak, Haapsalu linna algkool       

Aasta klassiõpetaja: Sirje Matsik, Ridala põhikool   

Aasta põhikooliõpetaja: Edita Luik, Oru kool             

Aasta gümnaasiumiõpetaja: Kalle Lõuna, Läänemaa ühisgümnaasium        

Aasta kutseõppeasutuse õpetaja: Mario Metshein, Haapsalu kutsehariduskeskus

Aasta õppeasutuse juht: Janar Sõber, Lihula gümnaasium 

Aasta hariduse sõber: Koit Uus, MTÜ Hoovõtukeskus

Aasta tegu hariduses: tantsud ja laulud tähtedega, Kullamaa keskkool.

Allikas: haridusministeerium

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Täpsustus
8 aastat tagasi

Tegelikult on Õpetajate Lehes juba olemas nimekiri iga kategooria kolmest nominendist. Seega laureaadiks saamise lootust peale Koit Uusi pole meie kandi omadest kellelgi.