Seadust rikkunud kultuuriministeeriumi asekantsler Seil lahkub ametist

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil lahkub korruptsioonivastase seaduse eiramise tõttu alates 1. oktoobrist omal soovil ametist, teatas uudiseagentuur BNS.

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene selgitas, et asekantsler Seil läks vastuollu nii seaduse kui ka eetiliste normidega.

„Kultuuriministeeriumi plaanipärane audit tuvastas asekantsleri ametikohast tulenevate tööülesannete täitmise eest täiendava regulaarse lepingulise tasu saamise Spordikoolituse ja Teabe Sihtasutuselt. Seega on rikutud korruptsioonivastases seaduses toodud toimingupiiranguid, kuna asekantsler kuulub selle sihtasutuse nõukokku," selgitas Nõgene.

"Kokku oli sõlmitud viis samasisulist lepingulist suhet. Samuti ei olnud lepinguline kõrvaltegevus kooskõlastatud avaliku teenistuse seaduses võimaldatud kõrvaltegevusena,“ lisas Nõgene.

Tõnu Seil kahetses toimunut ning esitas lahkumisavalduse, mille kultuuriminister Indrek Saar rahuldas.

Uus spordi asekantsler leitakse konkursi abil, mille kuulutab välja riigikantselei.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
hmm
8 aastat tagasi

kas korruptsiooni alla kuulub ka see kui riigiasutuse juht tellib materjale, töid ja teenuseid oma sugulaselt?