Homme kaikuvad Haapsalus skisofreenilised „Kodumaa karjed“

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

printsJaak Printsi "Kodumaa karjed". Promofoto NO 99 kodulehelt

Teisipäeva õhtul tuleb Haapsalu kultuurikeskuse lavale Jaak Prints ühiskonnakriitilise stand-up etendusega „Kodumaa karjed“.

Tegemist on NO 99 teatri etendusega, mis on alates augusti lõpust mööda Eestit tuuritanud. Haapsalus saab näha NO 45 tähist kandva monotüki viimast etendust.

„Öeldakse, et näitleja on ajastu lühikroonika. Täpselt seda ongi kriitiline stand-up "Kodumaa karjed". Jaak Printsi huulil, peas ja kehas kõnelevad tekstid viimasest 25 aastast. Spordikommentaarid, poliitikute kõned, lugejakirjad, reportaažid, laulud, loosungid, intervjuud, kuulutused, reklaamid, pealkirjad, hirmud ja õnned. Neis tekstides pole muudetud isegi komakohti. Kuid ometi on kõik teisiti,“ iseloomustab NO 99 etendust oma kodulehel.

Etenduse sünd on tihedalt seotud Arvamusfestivaliga – sooloetenduse tekst koostati Eero Epneri eestvedamisel ja selle esmaettekanne toimus möödunud Arvamusfestivalil. Esietendus teatritükina oli 21. veebruaril 2015.

„Jaak Printsi soololavastus on emotsionaalne kokkuvõte häältest, millest moodustub nüüdisaegne Eesti inimene. See on skisofreeniline Eesti. Korraga kõlavad sõim ja joovastumine. Karjatused ja hüüded. Rõõm ja kurbus,“ märgivad tegijad.

Etenduse töörühma kuuluvad lisaks Eero Epnerile ka Hendrik Kaljujärv ja Kaarel Oja.

NO 99 etendust NO 45 "Kodumaa karjed" näeb homme, 29. septembril kell 19.00 Haapsalu kultuurikeskuses, etendus kestab üks tund ja 20 minutit ja on ilma vaheajata.
Piletid hinnaga 15 ja 12 € on eelmüügis Piletilevis ja Piletimaailmas

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments