Smuuti sobib nii dieedipidajale kui ka tervisesportlasele

Kaie Ilves

kaie@le.ee

lisaleht_nupp_smuuti_f_enriika_liiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Enriika Liiv

Smuuti on tõeline energia- ja vitamiinipomm, mida võib juua vahepalaks või ka põhitoidukorra asendajana. Smuuti täidab suurepäraselt kõhtu ja on väga tervislik pealekauba.

„Kehal on purustatud toidu seest eriti kerge vitamiine omastada, samuti sisaldab toores köögivili palju noorendavaid fütoaineid,” ütles toitumisnõustaja Mailiis Tammeveski.

Tammeveski soovitab kasutada mitmekülgseid tooraineid, smuuti sisse ei pea panema mitte ainult rohelist. „Smuuti sisse sobib kõik – peedid, kapsad, porgandid, muidugi ka marjad ja puuviljad,” loetles ta. Inimene ei jõua rohelist salati kujul kunagi nii palju sisse süüa, kui smuuti sees on. „Näiteks vaatad, et kapis hakkab salat käest ära minema, pistad selle smuutisse ja jood ära,” soovitas ta fantaasial lennata lasta.

Vilumus sobivaid asju omavahel kombineerida tuleb ajaga. „Teed külmkapi lahti ja vaatad, mida seal parasjagu on, magustamiseks sobivad hästi looduslikud magustajad nagu banaan, agaavisiirup või Stevia,” soovitas ta.

Kaks lihtsat retsepti Mailiis Tammeveski soovitusel:

Värsket õunamahla, peotäis spinatit või lehtsalatit, pool banaani, veerand avokaadot, mõned piparmündilehed, 1 spl linaseemneid. Blenderda ja naudi!

 

1 väike keedupeet, 1 toores porgand, värske (hapukas) õunamahl, millesse võib lisada sidrunimahla, 1 spl kanepiseemneid ja jääkuubikuid. Blenderda ja naudi!

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments