Politsei algatas teenistusliku kontrolli jalgratturi raudu pannud politseinike üle

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak teatas, et politsei algatas asutusesisese teenistusliku kontrolli politseinike üle, kes eelmise nädala reede õhtul Haapsalus ühe jalgratturi käed raudu panid ja arestimajja viisid.

Grak ei nõustunud avalikustama kahe politseiniku nime. Samuti ei anna politsei juhtunule hinnagut enne, kui kontroll on lõppenud.

Tallinna ettevõtja Mihkel Pukk süüdistab politsei liigse jõu kasutamises, kui ta eelmisel nädalavahetusel Nostalgiapäevade aegu raudu pandi ja arestikambrisse viidi, sest sõitis napsusena jalgrattaga, millel ei olnud tulesid. Järgmisel hommikul kell 8 pääses Pukk Haapsalu arestimajast vabadusse.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin märkis, et sõidukijuht peab olema kaine ja sõiduk tehniliselt korras.

„Selle olukorra lahendamisel võtsid politseiametnikud vastu otsuse juht liiklusest eemaldada. Kahju, kui põhjendused selle osas inimesele arusaamatuks jäid,” märkis Taratuhin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ehk
8 aastat tagasi

tahaks kodanik ,,tallinna ettevõtja” meedia vahendusel jagada ka oma eelnevaid kokkupuutumisi politseiga? või arvab seesinane härrasmees,et see pole oluline? aga jah,kui nüüd meenutada köstri juttu ,,Kevadest” Tootsi pattude kohta, siis ehk läheks issanda päike tõesti enne looja

Nostalgiline
8 aastat tagasi

Liiklemine jalgrattal leidis aset kõnniteel, juhil oli joove, see on fakt. Kõik ülejäänu, mis aset leidis on üsna ühekülgne kirjeldus inimese(politseivägivalla all kannatanu) silmade läbi. Ja selle põhjal, mida kirjeldati näib, et kannatajad on hoopis härrad politseinikud! Neile valmistab kannatusi juhtkonnapoolne kiusamine ja madal enesehinnang – nõutakse ranget töö tulemuslikust ja austusväärset suhtumist kodanikesse. Näiliselt tulemuslik töö saavutatakse “kerge saagi” jahtimisega, selmet tõelisi kriminaale püüda. Austusväärne suhtumine kodanikesse unustatakse niipea kui keegi julgeb küsida võimuesindaja nime või põhjust, miks peatati. Sellised politseiametnikud vajavad abi. Teenistusliku juurdlusega tublide politseinike egotiibu veelgi kärpida on ohtlik, saatke nad suhtluskoolitusele või perega puhkama. Endiselt… Loe rohkem »

Kommenteerin
8 aastat tagasi

Avalik vastus politseijuht hr Andrei Taratuhinile Politseijuht ajab kas tahtmatult või tahtlikult segi olulised asjaolud. Aga täpsustame neid siinkohal. Viibisin jalgrattaga kõnniteel ning liikusin jalutaja tempos, ratta dünamo neis oludes tulede süütamiseks piisavalt pinget ei genereeri, sootuks siis seisma jäädes. Ühtlasi oli konkreetne kõnnitee lõik hästi valgustatud ja kõik liiklejad kõigile hästi näha. Ratas on tehniliselt korras ja reeglitele vastav, seda said ametnikud hiljem ka kontrollida. Joovet tänaval ei tuvastatud, ei tuvastatud ka peale vahistamist, vaid alles jaoskonnas. Nagu ka varemalt sai öeldud, ei püüa õigustada ei joovet ega ratta seljas istumist. Liikluses osalemine on siinjuures tõlgendamise küsimus. Rõhutan, erinevalt… Loe rohkem »

sahiib
8 aastat tagasi
Reply to  Kommenteerin

Kaeba kindlalt edasi ja võta korralikud advokaadid. Siin mudalinnas on mõnedel tegelastel võim pähe löönud. Tööd nad ei tee, enamus politseinikest veeretab oma päeva hommikust õhtuni(enamasti lõunani). Sellise väikese linna kohta pea 50 politseinikku+ piirivalvurid jne on liig maksumaksjale. Sellepärast, et nii väikese linna kohta pole piisavalt kurjategijad, siis kotitaksegi helkurita jalakäijaid ja lihtsalt linna külastajaid. Tean omast käest, kuidas helkurita tänaval kõndimise eest koheldi nagu oleks inimese tapnud. Nüüd veel eilne juhtum, kus haigetel politseinikel relvad käes, vägistavad alaealisi ja siis tulistavad endale päise päeva ajal jaoskonnas kuuli pähe. Kusjuures see on juba teine enesetapp politseiniku poolt viimase paari… Loe rohkem »

Linlane
8 aastat tagasi
Reply to  Kommenteerin

Sellepärast tuleb ja tulekski igast ebaõiglasest vahejuhtumist avalikult rääkida! Erariietes on need trahvinormetäitvad politseinikud ise ka kõigest inimesed, kellest näiteks poeuksel vastu tulles ei paista kuskilt välja, et tegu võiks olla kiusliku ametnikuga, sest siis on isandate pilk maha suunatud ning kehahoiak kössis. Tumesinises vormis “tööd” tehes, on aga lausa tegu, et ego hõlmanööpe lahti ei lööks. Ametnikest, kes rahvale eeskujuks olema peaksid, on asi ikka väga kaugel, sest küll räägitakse ise autoroolis(k.a ametiautos) mobiiltelefoniga ning pargitakse parkimiskohtadel üle joonte. Lisaks käivad ka PPA-s töötavad inimesed erinevatel üritustel, kus mitte ainult mullivett ei jooda. Olgu, aga kui ikka põhjust ei… Loe rohkem »

Arvos
8 aastat tagasi
Reply to  Kommenteerin

Ära koperda oma vokiga pimedas inimestel jalus. Purjuspäi. Jaoskonnas kinnitati sinu joove mis tänaval oli silmaga märgata. Täielik respect mentide tegevusele kes su liiklusest kõrvaldasid. Igapäevaselt Haapsalus liigeldes puuduvad absoluutselt negatiivsed kogemused kohalike mentidega. Pigem kiidan neid. Ei huvita sinu jutt dünamost. Osta omale patareidel või akudel töötavad led-id.
Nüüd aga kiunu edasi ja aja oma olematut õigust taga.

Matilda Naaskel
8 aastat tagasi

Seltsmehed vommid mis on teiega juhtunud ,vägistate ,kasutate joudu naiste kallal ,tapate nagu oli see alles Tallinna vanglas,haigele naisele ei antud rohtu.Kas te allute KGB le ? Miks lähete rahva vastu ?Kas teid sunnib uus käskia ?Oma rahvast peab hodma.Ärge korjake omale patte ,midu olete varsti tänaval kerjused. Endine represseertu Siberis.

Valdo
8 aastat tagasi

Isegi kui saatis sinna,kus päike ei paista, pole õigus kasutada liigset jõudu. Politsei ametnik peaks hindama olukorda kainelt. Hätakaitse ületamine oli see kindlalt.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Miks siis lugupeetud ise tõmblema hakkab, kui ma sind tölli p.rse sadan ja debiilikuks sõiman????

liikleja
8 aastat tagasi

see “Tallinna ettevõtja” jätab ilmselgelt midagi rääkimata,vaevalt et niisama kedagi raudu pannakse

miks
8 aastat tagasi

veekahurit ei kasutatud

PROHVET
8 aastat tagasi

Enne kui pagulased tulevad, võtab võimu haapsalus üle jäägripolk.
Neil mõistus peas ja inimesed turvatud!!