Endine Lääne Elu ajakirjanik esitleb raamatut

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Piret Jaaks_1

Valge Daami päevadel esitleb endine Lääne Elu ajakirjanik Piret Jaaks  (pildil) oma raamatut „Linnalegend“.

Esitlus on laupäeval kell 15 raamatupoes Haapsalu Raamat. Katkendeid jutustustest esitavad näitlejad Valge Daami lavastuse trupist. „Linnalegend“ on peamiselt näitekirjanikuna tuntust kogunud kirjaniku esimene proosakogu, mis koosneb üheteistkümnest lühijutust. Jutustused räägivad ebatavalistest juhtumistest erinevatest maailma linnades, mida läbib punase niidina inimesele igiomane üksindus.

Jutukogu niminovell „Linnalegend“ toob lugeja korraks Haapsallu, kus üks kummaline noormees on leidnud vana maja seina seest karbi paberitega ja asub neid oma kaaskonnale restoranis ette lugema.

Jaaks pälvis esimest korda kirjanikuna tähelepanu 2011. aastal, kui võitis oma näidendiga „Näha roosat elevanti“ Eesti Teatri Agentuuri poolt korraldatud näidendivõistlusel peapreemia. Hiljem on Jaaks olnud Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate nominent ja Eesti Teatri Aastaauhindade nominent. Lühiproosat on ta avaldanud alates 2001. aastast erinevates kirjandusajakirjades. Raamatu andis välja kirjastus Jumalikud Ilmutused ja toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments