Asukülas peeti kodukandipäeva

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

asuküla1Foto: Arvo Tarmula

Asuküla koolimajas peeti eile kodukandipäeva, mis tõi kokku mitu põlvkonda selle piirkonna külade endisi ja praeguseid elanikke. Kutsutud olid kõik, kes olid seotud „Külvaja kolhoosi“ ja Asuküla kooliga.

Nii täituski eile pärastlõunal vana koolimaja saal inimestega, kellest osad olid kohale tulnud teistestki Eestimaa nurkadest. Kõige vanem neist oli Asuküla kooli lõpetanud aastal 1938. Üles oli seatud näitus fotodest, milledel jäädvustatud endiste aegade tegemised, tööd ja rõõmud.

Kodukandipäev algas piduliku, aga koduse aktusega, mille alustuseks kanti saali endisaegse „Külvaja kolhoosi“ lipp – uhkest, raskest tumepunasest sametist, kuldsete tikandite ja kirjadega, kõige keskel ENSV vapp ja mõistagi Lenini kujutis. Seda lippu on kohalikud hoolega alles hoidnud ja lubasid seda sõbraliku muige saatel teha ka edaspidi. Mitmetes ettekannetes meenutati vanu aegu ja Asuküla piirkonna ajalugu.

Nostalgiahõngu süvendas filmiprogramm kahe vana dokunetaalfilmiga „Leib“ ja Külvaja“. Kohalikud naised olid valmis keetnud koduse seljanka ja küpsetanud muhvineid ning sai osta ka otse koha peal suitsutatud värsket siiga, ahvenat, lesta ja vikerforelli. Nagu ikka pärast ametliku osa lõppu läks asi simmaniks üle – tantsuks oli kohale tulnud ühemehebänd Jargo Õunaidi isikus.

Kodukandipäeva korraldas ühendus Asuküla selts.

asuküla2 asuküla3 asuküla4 asuküla5 asuküla6 asuküla7 asuküla1Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh,
8 aastat tagasi

Rajoonisekretär, agrokoondise esimees, üleliiduline rahvasaadik, põllumajandusminister, ameerikas käinud maavanem, haapsalu volikogu esimees ka kohal. Tubli

laulja
8 aastat tagasi
Reply to  einoh,

ah jäta jama, ardi on korralik hiidlane

Haugi mälu
8 aastat tagasi

Pilt näitab, et leenini kujutisega lipu peale on püsti tõustud. Austusavaldus muumiale ja tema algatatud suurele jamale?