Esmaspäeval algavad Ääsmäe-Haapsalu maanteel teetööd

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teedeehitus 024Esmaspäevast tuleb Tallinna sõites arvestada teeremondiga Ääsmäe ja Riisepere vahelisel lõigul. Foto Urmas Lauri

Esmaspäevast algavad ettevalmistused Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 18,4 km pikkuse Ääsmäe-Riisipere teelõigu rekonstrueerimistöödeks.

Ettevalmistustöö kestab 3. augustini, mil alustatakse freesimistöödega. Lõigu rekonstrueerimine lõpeb novembris 2015.

Ääsmäe-Riisipere teetööde käigus tasandusfreesitakse olemasolev kate ja paigaldatakse tasanduskiht, kogu lõigul ehitatakse uus kahekihiline asfaltbetoonkate, osaliselt laiendatakse ka ristmike lisaradu ja rajatakse normikohased bussitaskud bussipeatustesse.

Teeremondi tsoonis on liikumiskiirus 30-50 km/h, nii et objekti läbimiseks tuleks liiklejatel tavapärasele lisaks arvestada kuni 10 lisaminutiga.

Kokkulepete kohaselt ei ületa tööde teostamiseks vajalikud liiklusseisakud viit minutit ja jälgitakse, et seisakutest tekkinud võimalikud järjekorrad ei ületa 1,5 kilomeetrit. Kõigi tööde teostamisel, kus pole tagatud vähemalt 1+1 sõiduraja olemasolu, kasutatakse liiklusreguleerijat.

Remonttöid teostab Lemminkäinen Eesti AS, ehituse omanikujärelevalvet P.P.Ehitusjärelevalve AS. Lepingu maksumus on 4 136 608 eurot. Ehitust rahastab 85% ulatuses Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond.

Diana Lorents

Maanteeameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments