0

Ajakirjanik Margus Välja avab Haapsalus Eesti-Ameerika fotonäituse

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Välja plakat

Homme avab Haapsalu kultuurikeskuse fuajees oma fotonäituse "Ajalehepildid. Uudisloo vaateline pool" ajakirjanik Margus Välja.

Oma esimesel personaalnäitusel eksponeerib osa aastast Ameerikas resideeruv Välja New Yorgis, Los Angelesis, San Franciscos ja Silicon Valleys aastatel 2008-2015 üles võetut: ajalehefotosid Ameerikast ehk uudisloo vaatelist poolt, nagu ta ise ütleb.

Tegemist pole spetsiaalselt näituse jaoks tehtud fotodega, vaid osaga ajakirjaniku igapäevatööst. Väljas on fotod Välja artiklite juurde, millest osa on ilmunud ka Eesti ajalehtedes ja ajakirjades, nii-öelda vaateline osa kirjutatud loost. See vaateline osa aga võib rääkida rohkem ja muud kui ütlevad sõnad, ja rääkida ka siis, kui kirjutatu ise on juba aegunud.

Välja ütles, et valis 40 näitusepilti välja 70 000 seast, valimine ise võttis mitu kuud.

Näituselt leiab muu hulgas fotosid kuulsustest ja ajahetkedest, keda või mida tõenäoliselt mitte kellelgi Eestis pole õnnestunud üles võtta või näha.

Näitus "Ajalehepildid. Uudisloo vaateline pool" Haapsalu kultuurikeskuse fuajees on avatud 24. juulist 30. augustini.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz