Galerii: Surfipidu Roostal

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Möödunud nädalavahetusel peeti Roostal järjekordset surfilaagrit.

Sel aastal 17.korda toimunud surfilaagris oli osalejaid umbes 2000. Surfilaagri pressiesindaja Helen Undi sõnul oli osalejaid küll rohkem kui eelneval aastal, kuid osalejate rekordist jäi veel puudu.

„Möödunud nädalavahetusel oli palju sündmusi üle Eesti, seega oli rahvaarv täiesti oodatavas suurusjärgus,“ ütles Unt.

Surfilaagri oluliseim faktor on ilm. „Surfarite jaoks oli ilm suurepärane, sest tuul puhus õigest suunast,“ sõnas Unt. Esimest korda surfilaagri ajaloos oli esimesel päeval tuul nii soodne, et Roosta ranna olid vallutatud nii lohe kui ka purjelauasportlaste poolt. Kaasa aitas ka umbes 20kraadine merevesi, mis meelitas mitmeid surfisõpru ujuma.

Surfilaagris sai peale surfamise tegeleda ka purjelaua-, lohe- ja aerulauaspordiga. Tänavu osutus kõige populaarsemaks lohesurf.

Surfilaagris toimus ka mitmeid võistlusi. Näiteks GoPro Mentor Challenge, mille käigus 9 tippsurfarit võtsid vastu väljakutse koolitada kolme päeva jooksul surfivõõrad inimesed võistlusvõimelisteks purjelauduriteks. “Nad said üllatavalt hästi hakkama, poleks oodanud, et nii lühikese aja jooksul võistlejad sõitma saavad,“ sõnas Unt.

„Kõik olenes küll õpetajatest, aga mõni treenitav tuli merelt tagasi alles õhtul, peale õhtuste kontsertide lõppu. Seda võistlust võeti ikka väga tõsiselt,“ ütles Unt.

Veel leidsid aset aerulaua võistlused ja Ladies Surf. “Aerulauaga võistlemise teeb raskeks laine, kuid seda oli kõvasti,“ ütles Unt. Naiste võistluse võitsid Ingrid Puusta, Betti Vainküla ja Annika Valkna.

Neljapäeva öösel oli Roostal äike, mis lõi ilmaselt kuhugi laagrisse sisse. „Maa värises ja räägitakse isegi vesipüksist. Hommikuks olid mitu telki rannas maas. Reedel lükati programmi algust edasi, õnneks kell 12 tuli päike välja ja laager jätkus viperusteta,“ teatas Unt.

Ürituse korraldajaks Eesti Purjelaualiit. „Surfilaagri eesmärk on toetada noorsportlasi laagrist saadud tulu eest,“ ütles Unt.

Fotod: Enriika Liiv

surf2015 enriika 3 surf2015 enriika 4 surf2015 enriika 6 surf2015 enriika 9 surf2015 enriika 12 surf2015 enriika 13 surf2015 enriika 14 surf2015 enriika 18 surf2015 enriika 20 surf2015 enriika 23 surf2015 enriika 24 surf2015 enriika 26 surf2015 enriika 31 surf2015 enriika 34 surf2015 enriika 35

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
prügikoll
8 aastat tagasi

Surfilaagerit, ütles Unt. Olulisim, ütles Unt.