Ridala külademängu on peetud veerand sajandit

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

lendgolf

Lendgolf oli külamängudel populaarne, seda saab mängida Mäemõisa pargis. Foto: Aleksander Ender 

Ridala külademängud said alguse 25 aastat tagasi kunagise Külvaja kolhoosi spordipäevast, mille algataja oli Jaak Sünt. Mängupaigaks oli õdus metsaalune Asukülas. Maade erastamisel sai see koht Lauri-Antsu talu spordiplatsiks.

2000. aastast võttis mängude korraldamise enda peale Ridala spordiklubi juhatus koostöös Jaak Sündiga. 2012. aastani meelitas igal suvel see paik kokku lähemate külade rahvast, et selgitada sportlikumad külad. 

Peamised alad olid ja on siiani võrkpall, sulgpall, petank ja jõumehe mitmevõistlus. Sportlikku tegevust oli ka lastele.

2013 toodi mängud Panga külla Mäemõisa parki, et muuta päev sisukamaks ja kaasata uuemaid spordialasid, meelitada ligi uusi oalejaid ja pakkuda võimalust ka pealtvaatajail osaleda. Ka 25. külademängud 27. juunil peeti Panga külas Mäemõisa pargis.

Tulemused

Võrkpall

Võistkonnas oli 2 meest, kaks naist. Kokku oli 7 võistkonda. Mängiti turniirisüsteemis kahel väljakul korraga. Ühepalju võidupunkte kogusid Tanska ja Uuemõisa võistkond, aga kuldauhinna sai Tanska tänu rohkem kogutud mängupunktidele. Võistkonnas olid Urmas Koppe, Paul Koppe, Kaidi Talts Ivika Raudsepp. 

Kolmandaks tuli Jõõdre võistkond.

Köievedu

Võitis võistkond „70” koosseisus Andro Heinmäe, Kert Kägu, Olavi Konsa, Veio Liives ja Andro Uussalu.

II oli Haeska ja III võistkond „Ohh ja Ahh”.

Üldrahvalik mälumäng

I Puiatu küla

II Haeskategijad

III „GLV” Panga külast.

Sulgpall

Naispaare 10, meespaare 11.

Võitjad: Maret Valk ja Ly Märss; Fred Vali ja Kristel Kivi.

Lendgolf

Lendgolfi on mängitud Mäemõisa pargis kolm aastat. Mängiti kolme korvi peale, kaks ringi. Naisi osales 22, mehi 16.

Kõige osavamad olid meestest Janno Tammsalu ja naistest Agnes Alas.

Petank

Naistest tuli 28 osavõtja hulgas võitjaks Virge Tiik, 30 mehe hulgastvõitis Maiko Toomemägi.

Jalgpalli täpsuslöögid kiiruse peale

Tuli lüüa 7 m kauguselt mitmelt positsioonilt 5 palli saalihoki väravasse. Iga möödalöödud palli eest sai kaks karistussekundit. Kiireim ja täpseim naine oli Irina Fišina (12 lööki) ja meestest Markus Mursal (20).

Jõuvõistlus

Heideti vasara-taolist raskust (16 kg, lühike sang). Ala autor on tuntud kuulitõukaja Fred Vali. Pikima lennu tegi meestest Ringo Kull – 9.34 ja naistest Ly Märss – 4.49. Väljaspool arvestust lennutas vasarat ka Fred Vali, saades tulemuseks 10.20.

Lastele

Rahvastepalli ja teatemängud võitis võistkond „Metsakänd“ Panga külast (Maily Märss, Mia Eliisa Maripuu, Kleer Jaani, Karolin Tiik ja Tanel Toomemägi).

Rulluisu vigursõidu kiiremad olid oma vanuseklassis Johannes Tammeorg, Kleer Jaani, Jane-Anett Riibak ja Kätriin Vichterpal.

Osavaimad vigurratturid olid Ken Marten Jaaku, Kleer Jaani, Garmo Pärna.

Noorim jalgrattur oli 2aastane Romet Nebokat.

Üks põnevaimaid alasid oli laste teatejooks pargi ringrajal (650 m). Osa võttis 6 võistkonda, üks liige võis olla 14 ja vanem. Joosta tuli kaks ringi. Esimese ringi said liikmed jagada omavahel vabalt pikkuse järgi, terve teise ringi pidi jooksma üks võistleja.

I ja II koha vahel oli lõpuni tihe rebimine. Võitis Panga küla võistkond (ankrumees Marten Valk, Kleer Jaani, Maily Märss, Kätriin Vichterpal).

II oli võistkond „Teod“ ja III Võnnu.

Medalikohale tulnuid autasustati juubelivääriliste medalite ja ergutusauhindadega. Tänati ka kõiki korraldamisel abiks olnuid. 

Pille Raudsepp

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments