Galerii: Piiskopilinnuse kellatorn tõusva kuu taustal

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Fotograafia- ja astronoomiahuviline Martin Vällik püüdis kolmanda juuli õhtupoolikul kaadrisse ainulaadse hetke, kuidas kuu tõuseb Haapsalu piiskopilinnuse kellatorni silueti taustal.

Välliku sõnul oli eesmärgiks jäädvustada erinevate linnade kultuuripärandeid tõusva või loojuva kuu taustal. „Tallinna vanalinn loojuva kuu taustal sai sotsiaalmeedias suurt tähelepanu,“ kinnitas Vällik.

Välliku hinnangul ei sündinud pilt juhuslikult vaid pika kodutöö tulemusena. „Astronoomia huvilisena kasutan spetsiaalselt tarkvara, kust saan infot kuu faaside, tõusu-ja loojumisaegade kohta. Lisaks tuleb palju ringi liikuda, et leida õige koht, kuhu fotoaparaat püsti panna,“ ütles Vällik.

Pilt sündis Vasikaholmi rannast, mis jääb üle kilomeetri kaugusele piiskopilinnuse kellatornist. „Fotoaparaadi, pildistava objekti ja kuu vahele ei tohi jääda ühtegi segavat puuoksa ega muid segavaid faktoreid.“

25. ja 26. juulil on taas kuu tõusunurk selline, et Vasikaholmi rannalt on võimalik vaadelda sarnast vaatepilti.

Fotod: Martin Vällik

Haapsalu_Kuu_01 Haapsalu_Kuu_02 Haapsalu_Kuu_03 Haapsalu_Kuu_04 Haapsalu_Kuu_05 Haapsalu_Kuu_06

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
O OO
8 aastat tagasi

Võimas!

O
8 aastat tagasi

Võimas!

.
8 aastat tagasi

Väga uhke!