0

Kullamaal III võrkpallifestivali võitsid kohalikud

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Foto Mai Jõevee

Kullamaa III võrkpalliturniirist osavõtjad. MAI JÕEVEE

Kolmandat suve kogunesid võrkpallurid Läänemaalt ja mujalt esinduslikule õueturniirile – Kullamaa võrkpallifestivalile.

Kullamaa keskkooli staadionile paigaldatud väljakutel said kahel päeval mõõtu võtta kuus naiskonda ja kuus meeskonda. Turniiri korraldajad Madis Jõgisalu ja Kajar Laus olid teinud head tööd ja kõik õnnestus suurepäraselt.

"Kullamaa võrkpallifestival õnnestus igati," kiitis Kullamaa keskkooli kauane õpetaja Mai Jõevee.

Võidud jäid Kullamaale

Esimesel päeval mängiti turniirisüsteemis, pühapäeval alustasid neli parimat poolfinaalidega. Poolfinaalides kohtusid I ja IV ja II ja III koha võistkonnad. Edasi tulid pronksimäng ja kullakohtumine.

Naiskondadest võitis Kullamaa (Piret Priimägi, Maire Pirn, Regina Kändla, Erle Sepp-Laak, Regina Rähmonen, Piia Laus, Annika Loper, Kristel Siht). Võitjatele järgnesid võrkpalliklubi Kramp ja Emmaste. Turniiri parimaks naismängijaks tunnistati Regina Rähmonen Kullamaalt, kuid eriauhindu said ka iga võistkonna parimad mängijad. 

Meeskondade turniiri võitis samuti Kullamaa – seega tuli koduväljakutelt täistabamus. Kullamaa meeskonnas mängisid Madis, Keiro, Keit Jõgisalu, Siim Pärnpuu, Raido Ring, Tarvo Priimägi, Maanus Jõevee.

Kullamaale järgnesid Märjamaa ja võrkpalliklubi Kramp. Parimaks meesmängijaks tunnistati Maanus Jõevee. Ka meeskondade turniiril autasustati iga võistkonna parimat. Kolme paremat võistkonda autasustati karikate, võistkondade liikmeid medalite ja auhindadega.

Päeval sport, õhtul sportlik pidu

Turniiril osalesid võistkonnad Kullamaalt, Ridalast, Virtsust, Märjamaalt, Kiilist, Paliverest, Emmastest ja Haapsalust. Esimese päeva lõpetas meeleolukas pidu Kullamaa kultuurimajas, aga ka seal tehti sporti, sest Merike Salumaa oli valmistanud puukinga kõige kangemale tantsupõrandal. Turniiri oli samuti ka lisavõistlus: meestele kuulitõuge ja naistele võrkpalliga sops.

Kullamaa võrkpallifestivali toetasid Kullamaa vald ja keskkool, AS Topauto, Profikeskus OÜ, Rovalis OÜ, Piia Grimm OÜ, Lihula Tarbijate ühistu, Comser OÜ. Eraisikuist toetajad olid Virve Leht, Margus Miller, Einar Rokk, Einar Pärnpuu, Madis Jõgisalu, Meelis Raimet, Raido Õunas.

Kullamaa on läbi aegade olnud Läänemaa üks tähtsamaid võrkpallikeskusi ja kui ühest väikesest maakohast on sirgunud Eesti rahvuskoondise mängijaid, näitab see head võrkpallitööd. Kohaliku spordipere ja kogukonna elujõudu näitas ka heal tasemel peetud turniir.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz