Läänlastel läks Vasalemmas ülihästi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Jonar Ilvese hüpe kruusatrampast.

Jonar Ilvese hüpe. JARMO LIIVAK

Vasalemma sprindile tuli 73 võistlejat, neist 14 olid läänlased ja pooled neist jõudsid poodiumile.

J-16 klassis saavutas Jako Allika 4. koha. J-18 klassis oli stardis Martin Jaanus VAZiga. Seekord ei saanud ta lääne autodega sõitnud poiste vastu ja tulemuseks oli 4. koht.

2WD-S klassis pani oma paremuse kohe maksma Marko Kukuškin, kes võitis kaks vooru ega pidanud enam kolmandas voorus startima ja saavutas esikoha.

Valmar Gilden oli 4. ja Rico Rodi 8. 4WD klassis sai Kaido Saul 3. koha. V60+ klassis oli stardis kolm võistlejat, neist kaks Läänemaalt. Kahe esimese vooru võiduga sai kindla esikoha Hillar Kruusma Võrumaa mehe Mati Kuhi ja läänlase Väino Tõkke ees.

2WD-A klassis oli kolme vooru esikolmiku järjestus ühesugune ja jäi nii lõpuni: Ken Torn, Gert Virves ja Läänemaa mees Rutmar Raidma.

SU klassis oli kõige rohkem läänlasi, kümnest startinust viis. Ebaõnn saatis Jonar Ilvest. Stern Ilves ja Jonar Ilves said eelmisel võistlusel laiali läinud mootori öösel kokku, aga Jonar pingutas esimeses voorus asfaldihüppes pisut üle ja see lõppes karteri põhja purunemisega. Selleks korraks oli tema võistlus läbi. Sternil vedas, ta sai sõita Sandri autoga kolm vooru.

Kogu võistlus oli põnev, sest igas voorus oli uus võitja. Esimese vooru võitis Egert Jakobi 1,09 sekundiga Kalle Kruusma ees, kolmas oli Raplamaa mees Aivo Täpsi. Teises voorus võitis Aivo Täpsi 1,03 sekundiga Kalle Kruusma ja Egert Jakobi ees.

Viimasele voorule vastu minnes oli neil kolmel võimalus tulla võitjaks, aga samas keegi neid enam ka ei ohustanud. Egert Jakobil läks käigukast, tema oli mängust väljas ja võistluse kolmas. Jäi veel Kruusma-Täpsi duell: kes ees, see võitja. Viimase vooru võitis Kruusma 1,84 sekundiga Täpsit ja nii tuli lõpuks ka magus võit.

Seega on pärast põnevat päeva esikolmikus Kalle Kruusma, Aivo Täpsi ja Egert Jakobi.

Sander Ilves oli 6., Stern Ilves 8. ja Jonar Ilves tulemust kirja ei saanud.

Kokkuvõtvalt: 73 startinud võistlejast 14 oli Läänemaalt ja neist pooled lõpetasid võistluse poodiumil. Oli tore spordipäev ja hästi korraldatud võistlus.

Nüüd loodame, et juba järgmisel nädalavahetusel tuleb Kehala rahvarallile piisavalt võistlejaid, et saaks sõitjaile alati meeldinud Kehala rajal maha pidada mõnusa võistluse, mis kuulub kolme võistlussarja arvestusse: Igaühe Terviseklubi, SU rahvaralli ja Moskvich Liiga Ralli karikasari.

Kui Keila sprint peaks ära jääma, siis tahavad korraldajad anda rahvaralli raames (kui komitee annab loa) ka sprindivõimaluse. Siis saavad need, kes ei soovi sõita tervet rallit, sõita väiksema osalustasuga kolm esimest katset sprindi formaadis. See võimalus selgub esmaspäeval-teisipäeval.

Vasalemma sprint kuulus viide võistlussarja.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments