1

Ridala külamängud tõid kokku valla kõik suuremad külad (lisatud galerii)

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Ridala külamängudel Panga külas Mäemõisa pargis on suurema koosseisuga väljas Võnnu ja Jõõdre küla, üle mitme aasta on osaleb taas Haeska. Palju võistlejaid on mängudel ka Panga külast ja Uuemõisast, loetles külamängude üks korraldajaid Pille Raudsepp,

Kõige populaarsem võistlusala on võrkpall, sellest võtab osa 9 võistkonda. Õhtuni on käinud sulgpallivõistlus, seal mängib kümmekond paari. Populaarsed on ka petank ja lendgolf. Lendgolfi mängitakse ausa spordi reeglite järgi. See tähendab, et rajale minnakse kahekesi, aga võistlus on individuaalne. Mängus loeb see, mitme viskega jõuad ühest korvist teiseni. Populaarne oli ka jalgpalli täspsuslöök: viis palli tuli lüüa kiiruse peale väravasse.

Mälumäng keskendus Läänemaa tundmisele: küsiti Läänemaa puud (tamm) ja Läänemaa lindu (merikotkas), Haapsalu asutamise aastat, kaitsealade arvu, Ernst Enno luuletusi, Ridala valla külade arvu (56) jne. Üks raskemaid küsimusi võis olla järgmine: millisel sõnal ei ole käändkonda (õlu). 

Lastele oli jalgratta vigursõit, teatejooks jt alasid.

Hilisel pärastlõunal, mil suurem osa võistlusalasid olid lõppenud, algas lõbusam osa: lapsed said vaadata lasteteatri Trumm etendust „Imeline puhkus”, lõkkeplatsil mängis Väliharf lõõtspilli

Õhtusel rahvapeol mängib tantsuks ansambel Spido, jaanilõke ootab süütamist ja auhinnad kätte andmist. Enne aga tehakse selgeks parim köieveomeeskond ning jõuvõistluse tugevaimad mehed ja naised.

Pille Raudsepp on külamänge korraldanud viimased 16-17 aastat. Esimesed mängud olid aga Jaak Sündi algatusel tema Lauri-Antsu talu palliplatsil 1990. aastal. Enamik mänge ongi Lauri-Antul peetud, Mäemõisa pargis korraldatakse mänge kolmandat korda.

Külamänge toetas kohaliku omaalgatuse programm, aga ka kohalik Ridala maasturiklubi, kes andis igale võistlejale priipääsme Ridala Offroad võistluse finaalsõidule sealsamas Panga külas pühapäeval.

Ridala külamängudRidala külamängud 2015Ridala külamöängud 2015Ridala külamängud 2015Ridala külamängud 2015Ridala külamängud 2015ZE05REvqoZY5bww-U3Nsr3sxj2sKR15Iz5Cl_D8dd3Q,5SIKn0VWophdItRolCiUjbdl_la3QM3UqXzzTjeM7lU,ORdTM7N_Pc5I-ao6X1E1VIjYp_pgOL-fBlaXSH4evKM

Fotod: ARVO TARMULA

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
külaline
külaline

Väga halvasti organiseeritud Selleks ajaks kui hakkas mängima Väliharf olid kõik sportlased ja ka muud külalised kuskile kadunud. Pealtvaatajaid oli ainult paar inimest.Uskumatult hea ansambel. Ka reklaami ürituse kohta ei leidnud peaaegu kuskilt ainult valla kodulehelt. Teinekord kui Te sellised ansamblid kohale kutsute võiks ka natuke reklaami teha.

wpDiscuz