Martna volikogu avaldas esimehele umbusaldust

Kaie Ilves

kaie@le.ee

FullSizeRenderMartna vallavolikogu istung täna. ARVO TARMULA

Täna kell 13 alanud volikogu istungil avaldas Martna vallavolikogu neli liiget umbusaldust esimees Indrek Urbasele (IRL).

Umbusalduse poolt hääletasid volikogu aseesimees Ene Pallas (VL Koostöö) ja liikmed Halja Veersalu (VL Koostöö), Vello Pukk (VL Koostöö) ning Merilin Saska (EKRE). Umbusalduse vastu olid Eevi Rätsep (IRL), Marika Ütsik (IRL) ja Urbas ise. Umbusalduse põhjustas Urbase „ebausaldusväärne ja ebaprofessionaalne käitumine, mis ei sobi kokku volikogu esimehe ametiga ja rikub terve volikogu mainet”.

Urbas sai volikogu juhtida veidi üle kahe kuu. Urbasest sai volikogu esimees aprilli keskel, kui tema poolt hääletas neli volikogu liiget: Rätsep, Ütsik ja Toomas Merila (EKRE).

Martna volikogus on kaks kolmeliikmelist fraktsiooni: IRLi ja VL Koostöö fraktsioon. EKREl on volikogus üks koht. Jõujooni muutis Toomas Merila tagasiastumine mai lõpus. Kui Merila toetas IRLi fraktsiooni, siis tema asendusliige Merilin Saska asus toetama VL Koostööd.

Täpsemalt loe Lääne Elu homsest paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
zak
8 aastat tagasi

On ikka takistusi,keegi ei taha enam Martnat,rong on läinud-ootata sundliitmist riigi poolt.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  zak

Tark on rääkinud! :)))

Naaber
8 aastat tagasi
Reply to  zak

No just, rong läinud! Nii Martna kui Ridala võinuksid mõlemad Lääne Nigula koosseisus olla aga………… Ridala ei taha linnaga leigasi ühte kappi panna, kuigi see ju tegelikult ei ole paha mõte. Samas Ridala põlgas ka Lääne Nigula ära. Äkki plaanivadki Martnaga koos ühtse valla teha, kuid hea mõte see pole. Ridala on ikka Ridala aga Martna………………..

jaminaka
8 aastat tagasi

Kas Urbas registreerib ennast töötuks või …

Siim
8 aastat tagasi

Kaasiku pool soovib Lääne Nigulaga ühineda, terve elu meil Paliverega seotud

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Siim

Kui see on kogukonna enamuse soov, siis pole selleks ju mingit takistust?

sulaselge
8 aastat tagasi

lasteaed, pool valda Kullamaa külge, pool Ridalale, isegi ühtegi suuremat asulat pole vallas, hajusate taludega vald, sellepärast sellist mõttetut ooperit küll pole mõtet pidada 🙂

isik
8 aastat tagasi

Kelm oskab ikka kõige paremini nuhkida,aga see ei tähenda,et midagi leiaks.Minu teada tehakse valdades igal aastal audiitori audit.Audiitor,kes omab vastavat lisentsi. Ja kui Urbas oli revisjoni komisjoni liige ,siis tuligi tal revideerida ja eks ta saab seda edasi teha volikogu liikmena.
Ja inimesed on ainult siis toredad kui pole tegemist võimu ja rahaga. Maakad on maakad,aga nad pole pätte riigikogu etteotsa valinud.

kohustuslik
8 aastat tagasi

Ei no suur asi küll mille pärast umbusaldada inimest.Vaadake mis pätid riigikokku olete valinud.On seal maakolkas tõesti valik nii suur,et nii kergelt toredal inimesel lahkuda lasete,Maakad on maakad

Kadri
8 aastat tagasi

Pigem hakkas kellelgi hirm Urbase poolt soovitud auditi ees.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Kadri

Äkki Urbasel endal hakkas hirm? Need kolm kuud olid piisavalt pikk aeg, et tellida mitmeid auditeid ja vahetada välja vallavanem ja -valitsus. Kui tullakse uutma ja muutma, siis tuleb seda ka teha. Tänane otsus oli ainuvõimalik tagajärg, kui volikogu esimees ei suuda oma võimu realiseerida.

Oh jah
8 aastat tagasi

Martna troonide mäng jätkub. Millised intriigid järgmisena?

isik
8 aastat tagasi

Hr.Urbasel ikka veab saab leheveergu nautida mõne kuu jooksul kohe mitmel korral on vähemalt mida meenutada ja ,mis ikka oluline esikaanel tõeliselt tegija mees.

Kahjuks
8 aastat tagasi

Pole sellisel vallal tulevikku. 20 a jooksul pole praktiliselt midagi muutunud. Ülim aeg Ridalaga ühte heital

kunagine elanik
8 aastat tagasi
Reply to  Kahjuks

Martna vallaga ei taha keegi liituda,seal pole enam mõistlikke inimesi.Vallavanemast rääkimata.

Kata
8 aastat tagasi

Igati nõus. Tark jutt!

Kata
8 aastat tagasi
Reply to  Kahjuks

Mis Ridalaga kokku? See poel küll jutt ega midagi. Jahmerdage ise seal vallas ja jagage oma uhkete tiitlitega kohti. Ühte hetke Martna metsa karudega kui tahate! Edu!