Kalevlased said Haapsalus uued auastmed

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile sai 38 ajateenijat ja neli tegevväelast Haapsalu piiskopilinnuses peetud tseremoonial endale
 nooremseersandi auastme, teatab kaitseväe peastaap.

Tseremooniaga lõppes kolm päeva kestnud rännak, mis oli Kalevi jalaväepataljoni nooremallohvitseride kursuse viimaseks pingutuseks. Rännakul osalenud kaitseväelastel tuli lisaks 145 kilomeetrit pikale rajale läbida 11 kontrollpunkti, kus kontrolliti osalejate taktikalisi teadmisi ja oskust meeskonnana töötada. Peale taktikaliste tegevuste nagu objektiluure ja varitsuse püstitamine, pidid kursuslased andma esmaabi ja evakueerima haavatuid, läbima veetakistusi ja leidma meeskondlikke lahendusi probleemülesannetele. Pürksi külas ootasid kaitseväelasi ees aga kohalikud elanikud, kellele jao esindaja pidi pidama isamaalise kõne.

Kalevi jalaväepataljoni lahingtoetuskompanii ülema leitnant Ivo Peetsi sõnul oli kõik eelmainitu vajalik selleks, et värsked nooremseersandid saaksid end proovile panna nii ühiselt kui ka individuaalselt ja õpiksid instruktoritena oma kaaslasi motiveerima.

"Järgmise kuu alguses asuvad need noormehed ja neiud juhendama juulikutsega teenistusse saabunud ajateenijaid. See ülesanne nõuab neilt tavapärasest suuremaid oskusi, sealhulgas oskust esineda ja end teistele arusaadavaks teha," ütles leitnant Peets.

Jaanuarikutsega teenistusse saabunud ajateenijad suunatakse nooremallohvitseride kursuse lõpetamise järel 1. jalaväebrigaadi teistesse allüksustesse, kus nooremseersandi auastme teeninud kaitseväelased aitavad tegevväelastel koolitada juuli- ja oktoobrikutsega teenistusse saabuvaid ajateenijaid. Lisaks ajateenijatele võttis kursusest osa neli scoutspataljoni tegevväelast, kes jätkavad oma üksuses teenistust nooremallohvitseri ametikohal.

1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva Kalevi jalaväepataljoni ülesanne on välja õpetada
 lahinguvõimelisi mehhaniseeritud reserv-, manööver- ja toetusüksusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments