1

Aurupaadi Kallis Mari suvehooaeg algas viie Mariga

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Reede lõunal tegi oma esimese avasõidu Haapsalu ajalooline aurupaat Kallis Mari, mille pardal neli Haapsalule olulist Mari.

Viies Mari lisandus pärastlõunal muusikalise etteastega. „Kutsusime Kalli Mari pardale Haapsalus armastatud Marid,” ütles SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid turundus-ja kommunikatsioonijuht Maarja Kõuts, kes küsis valikul nõu ka Haapsalu kultuurimaja direktorilt Gülnar Murumägilt ja aselinnapealt Liina Põllult. „Eestis on palju Marisid ja igaüks neist on kellelegi kallis,” lisas ta.

Nii sõitsid avasõidul kaasa kunstnik Mari Kaljuste, Wiedemanni keelauhinnaga pärjatud ja Haapsalus omanimelise pingi omanik Mari Tarand, Haapsalu neuroloogilise haigla füsioterapeut Mari Alvela ja ajakirja Mari peatoimetaja Tiina Lang. Pärastlõunal sai kuulata Mari Kalkuni kontserti Haapsalu Raamat kohvikus.

„Loodan, et aina enam inimesi leiab meie toreda ajaloolise veesõiduki üles,” Kõuts. Kõutsi sõnul sobib paadiga lõbusõitu teha ka vihmasel ja külmal suvel, kuna alusel on katus peal ja aknad ees. Sõiduaeg on umbes 30 minutit. „Eesmärk pole kaugele ja kiiresti jõuda, vaid nautida vaateid armsale Haapsalule,” ütles Kõuts.

Paat sõidab tiiruga läbi Kuursaali juurest Veskiviigi ja Grand Holm Marina sadama poole.

„Kindlasti on hea sõiduaeg ette broneerida, ehku peale tulles võib ilma jääda,” soovitas Kõuts ja lisas, et laeva kütmine enne sõidu alustamist võtab aega umbes 45 minutit. Kallis Mari mahutab korraga kümme inimest, kuid sõitma võib tulla ka üksinda. Ühe inimese hind on 5 eurot, kümne liikmeline grupp saab sõita soodustusega 40 eurot. Kallis Mari sõidutab soovijaid Promenaadi sadamakailt iga päev kell 11-18.00 augusti lõpuni.

„Mullu saime paadi alles augustis vette ja sõita sai lausa septembri lõpuni, ehk saab tänavugi nii,” lootis Kõuts.

Avasündmusel osales ka linnapea Urmas Sukles ja SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid juhatuse liige Anton Pärn. „Korraldame Kalli Mariga ka jalgrattamatku Noarootsi,” ütles Pärn.

Matk algab Kallis Mari pardal, jalgrattad järelkärus, ülesõiduga Noarootsi. Kohapeal vaadatakse vaatamisväärsusi ja nauditakse loodust umbes kolm tundi ning sõidetakse tagasi Haapsallu. Peale avasõitu suundus seltkond avasündmust jätkama näitusele „Suvorovi tänava naised” Haapsalu raekojas.

Pärast lõunasööki Hapsal Dietrichi kohvikus nautisid külalised Mari Kalkuni kontserti kõrvalasuvas Haapsalu Raamatus. Kallis Mari remonttööd läksid maksma 90 000 eurot.

tarand mari2 IMG_7767 IMG_7751 IMG_7732

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tont.
Tont.

Vàga tore ettevòtmine,edu ! Kas seal peldik ka peal on vòi peab ùle ààre laskma ?

wpDiscuz