14

Noored uljaspead panid oma saatuse proovile

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Haapsalu politseinikud kontrollisid üht Läänemaal noorte omaalgatusliku lõpupidu, kus alkoholi tarvitanud ja juhtimisõiguseta alaealised sõitsid ringi registreerimata sõidukitega.

Mais kutsusime üles politseid teavitama noorte enda korraldatud lõpupidudest. Ühe sellise väljasõidu kohta jõudis teave politseini ja möödunud neljapäeva, 11. juuni hommikul läksid politseinikud seda teavet kontrollima.

Vaatepilt, mis avanes oli mõtlemapanev. Peoseltskonna moodustasid alaealised ja äsja täiskasvanuikka jõudnud. Et peomeeleolu võimendada, olid noored kaasa võtnud arvestatava koguse alkoholi. Kokku oli ostetud mitu kasti õlut ja siidrit. Peale selle veel viina, brändit ja rummi. Purjus noorte kasutuses oli kaks registreerimata sõidukit, nende tehnilises korrasolekus ei saanud kindel olla.

Eluohtlikkuse piire kombanud koolilõpu tähistamisest jääb neljale alkoholi tarvitanud alaealisele, kahele alaealistele alkoholi ostnud ja andnud täiskasvanule ning kahele alaealisele juhtimisõiguseta juhile kibe mälestus. Nende suhtes alustas politsei menetlust ja märge mõtlematust teost kajastub nüüd nende rikkumiste registris.

Kuigi pidu lõppes õnnelikult ja asjaosalistega ei juhtunud õnnetust, nad ei vajanud meedikute abi alkoholi mõju leevendamiseks, oli see pidu ohu piiril.

Panen vanematele ja koolitöötajatele südamele, et tunneksite huvi, kus ja kuidas noored oma vaba aega sisustavad. Ei ole palju aega möödas liiklusõnnetusest, milles hukkus neli noort inimest. Valus kaotus lähiminevikust võiks ärgitada mõtlema, kui hindamatu on üks noor elu. Kui noored ise ei oska ega suuda veel õigeid valikuid teha, on täiskasvanute ülesanne neid suunata õigele rajale.

Sirje Treiman

Haapsalu politseijaoskonna noorsoopolitseinik

Politsei fotod noorte lõpupeost. 

Noorte lõpupeo läbu 2 noorte lõpupeo läbu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
väga+õudne
väga+õudne

Naljahambad 😀 Mis seal ikka, noorte trahvidest elatame pagulased ilusti ära

Jane
Jane

Poisid on kaine peaga nii arad ja saamatud.

Karmen
Karmen

On jahh!!

dddggg
dddggg

Noored lähevad iga aasta aina hullemaks. Vaadake, kui kerge on poes alkoholi ja muid tooteid kätte saada. Kui vötta, siis juba praegu joovad 9 aastased lapse, neid ei saa isegi noorteks nimetada, nad on LAPSED! Isegi endal ei olnud nooruse ( 9.kl ) löpupeoks raske alkoholi ja suitsi raske kätte saada.. Sellega peab harjuma, see läheb aina hullemaks, kuigi seda on väga-väga vastik näha. See, et nende noortega midavi ette vöeti, ega see neid ei peata..See kordub neil uuesti, see ei ole ei esimene ega viimane kord! Kurb aga tösi see on, nad ei öpi enda vigadest.

Jaan
Jaan

Noori ullikesi püüate isuga ja väänate trahvi,aga kui mõnd varast vaja kinni püüda siis on mõm, mõm

täna noor ullike,
täna noor ullike,

homme vana rets

neh
neh

noarootsi noored, tublid noored

bla
bla

Väärteod peaksid ju registrist paari aasta jooksul kaduma. Kumba pidi siis politsei inimestele hambasse puhub – märke säilimise või kustutamise kohta?

ja
ja

Aga mõelge millised te ise olite sellel ajal vaevalt et viksid ja viisakad karsklased

olime
olime

jah viksid ja viisakad 🙂

Võta eeskuju!

to olime
to olime

Hea nali 😀

väga õudne
väga õudne

milline mõtlemapanev lugu, noored on hukas!

kas tohib
kas tohib

Kas tohib teiste inimeste asjadest pilte üles riputada?

tohib tohib
tohib tohib

Miks ei peaks tohtima huvitav?

wpDiscuz