Eesti kiireimad autod toovad rahva Kiltsi lennuväljale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

 

Sander Toome

Foto: erakogu

 

Järgmisel nädalavahetusel toimuvad Haapsalu külje all Kiltsi vanal lennuväljal Eesti meistrivõistluste II etapp mootorrataste ja autode kiirendusspordis. Võistlusel on oodata huvitavaid ja kiireid sõite, kus pannakse mängu autode võimsus, võistlejate sõiduoskused ja reaktsioonikiirus.

Loomulikult on kohal Outlaw klassi sõitja Reino Poom, kelle sõiduk on vahepeal saanud uue vedrustuse ja pakub kõrgel tasemel silmailu. SuperCompis lähevad kokku Mati Põld ja Lauri Soots, kelle vastaseisu võib kiirendusemaailmas juba legendaarseks pidada. Kumb jääb peale seekord – Audi või BMW. Saame näha!

Eraldi mainimist väärib kindlasti ala järelkasvu eest hoolitsev Junior Bracket, klass mis annab võimaluse 12–17aastastele noortele võistelda 201 meetri pikkusel distantsil, mis on pool tavapärasest kiirendusdistantsist.

 

Uus klass annab kõigile võimaluse!

Suureks publiku- ning osalejatemagnetiks tõotab saada uus Test & Tune klass. Nimelt on seekordsel kiirendusvõistlusel igaühel võimalus oma auto või mootorratas proovile panna veerandmiilisel distantsil. Nii ei peagi enam minema tänavatele paarutama, vaid saab tulla Kiltsi vanale lennuväljale ja teha seda teha ohutult ning veel nii, et su auto võimed ka ametlikult fikseeritakse!

Selles klassis sõitjatel mingit litsentsi vaja ei ole ja karme tehnilise nõuded autole samuti ei esitata. Osaleda võivad selles klassis nii mootorrattad kui ka autod. „Peaasi, et auto oleks tehniliselt korras, lisaks peab kaasas olema kiiver. Võistlustele saab registreerida kohapeal,“ avaldavad korraldajad. „Selles klassis saab teha vähemalt kolm sõitu. Kui peaks vihma sadama, siis see klass lastakse peale ka poolmärjale rajale.“

Test & Tune klassis võitjat ei selgitata. „Kuna pole võistlust, siis pole vaja ka litsentsi,“ nendib korraldaja ning kutsub kõiki üles ennast ning oma masinaid proovile panema. “Osalustasu on 20 eurot ja selle eest saab adrenaliini rohkem kui küll.“

 

Tasub tulla terve perega

Kui on plaan kiireid autosid vaatama tulla, siis ei tasu peljata terve perega tulemist. Kindlasti saavad kõik veeta toreda päeva, sest lastele luuakse rohkelt tegevust ja lõbustusi pakkuv mänguala. Tühja kõhtu ei pea samuti kartma, sest olemas on ka toitlustus.

Rada saab korraliku hoolduse ja ettevalmistuse, et pidamine oleks parim. Pealtvaatajatel on võimalik põnevat võistlust jälgida tribüünidelt. Jälgida on nii mõndagi, sest kohal on kogu Eesti kiirenduse paremik.

 

Etapi ajakava:

Laupäev 20. juuni

10:00 Väravad avatud

11:00 Kvalifikatsioonisõidud

16:00 Eliminaatorisõidud

18:00 Autasustamine

 

Pilet 10 eurot.

Alla 18aastased TASUTA!

Võistlusele registreerimine: http://autosport.ee/dragre

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments