Laikmaa majamuuseumis näeb Saima Randjärve loodusakvarelle

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Näitus Laikmaa muuseumis

Foto: Arvo Tarmula

 

Eilsest saab Ants Laikmaa majamuuseumis näha Raplamaalt pärit kunstniku Saima Randjärve töid. Näitusel olevad akvarellid kujutavad enamasti loodust.

Randjärv on lõpetanud Tallinna 24. keskkooli ja kunstiinstituudi. Hariduselt maalikunstnik Randjärv töötab praegu kunstiõpetajana Kehtna Kunstide Koolis. Ta on Eesti Kunstnike Liidu ning Eesti Akvarellistide Ühenduse liige

Randjärv on tegelenud nii akvarelli- kui ka õlimaaliga. „Akvarell on olnud minu jaoks hobi, pole kunagi õppinud. Jäi kuidagi külge,” rääkis ta näituse avamisel. Õlimaalidega Randjärv enam nii palju ei tegele. „Akvarell on justkui kergem ja kiirem, kuid esitab jällegi teistsuguseid väljakutseid,” ütles ta.

Randjärve praeguse näituse tööd on enamikus maalitud Lätis. „Siis jõuab rohkem maalida, kui olla kodust kaugel, sest kodus on ju alati nii palju teha,” sõnas ta. Lätis on Randjärv tihti kunstireisidel käinud ning riik on talle südamelähedaseks saanud. 

Randjärv on lapsest saadik tahtnud kunstnikuks saada. „Ema kinkis mulle sünnipäevadeks graafikaraamatuid, mis minus väga suurt huvi äratasid,” rääkis ta. Kunstiarmastuse päriski ta enda sõnutsi oma emalt, kes on samuti Kehtnas oma töid näitusel eksponeerinud. 

Näitust saab Laikmaa majamuuseumis näha orienteerivalt juuli keskpaigani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments