0

Eesti parim koduveinimeister on Katrin Ratt

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

IMG_0022

Koduveinimeister Katrin Ratt Haapsalu Promenaadi kõlakojas auhindade üleandmisel. ARVO TARMULA

6. juunil Haapsalu veinipäevade raames toimunud Maalehe koduveinikonkursil selgitati juba viiendat korda aasta parim koduvein.

Finaali pääsenud veinimeistreid on 13 ja veine kokku 16 ning professionaalsetest veiniasjatundjatest koosnev žürii hindas veine ühtedel alustel. Žüriiliikmed said iga veini hindamisel jagada punkte ühest viieni ning keskmine punktisumma andiski veinile koha edetabelis. Selle kohaselt selguski parimate Eesti koduveinide kolm parimat:

1.Katrin Ratt kirsivein

2.Raili Hein pihlakavein

3. Aare Rooväli õuna-aroonia vein

Oma hinnangu koduveinidele andis ka veinifestivali külalistest koosnev rahvažürii, kelle lemmikuks osutus Tarmo Sussi valmistatud rabarberivein.

Konkursile tuli 158 veini (eelmisel aastal 160, mis on ka kogu viie aasta rekordtulemus). Endiselt laekus kõige rohkem õunaveine – 39, ja eri värvi sõstardest tehtud veine − 28. Varasemast märgatavalt rohkem tuli aroonia- ja pihlakaveine − 27, samas kirsse-ploome-kreeke oli seekord väga vähe. Veinimeistrite hulk on stabiilselt püsinud 60 ringis, seekord oli tegijaid 58 (kui ühe pere mitu tegijat üheks arvata). Osalejaid oli pea kõigist maakondadest, seekord polnud esindatud ainult Ida-Virumaa ja Hiiumaa. Endiselt on kõige rohkem tegijaid Harjumaal ja Tartumaal, kuid tundub, et aktiivsemalt on hakanud veinimeistrid pead tõstma ka Valgamaal ja Pärnu kandis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz