0

12 Läänemaa talu avavad huvilistele ukse

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avatud talud

19. juulil ootab vähemalt 12 Läänemaa põllumajandustalu külalisi, et näidata, kust tuleb toidulauale piim, muna, kaalikas, porgand ja muu leivakõrvane.

Avatud talusid ja põllumajandusettevõtteid saab registreerida mai lõpuni. Seni on Läänemaal lubanud uksed avada 12 talupidamist, kuid neid võib lisanduda. 

Avatud talude päeval juulis saab kindlasti külastada Kalda talu (NAL OÜ), Kruundi talu (Arne Tamm OÜ), Tuulingu talu, OÜ Vormsi MT-d, Aaviku talu, Tohvri talu, Tuuro karjamõisat, Kirimäe ürdiaeda, Lauri-Antsu mahetalu, Koka talu, Ranna Rantšot (OÜ Horse) ja Tammejuure talu.

Talusid jagub nii taime- kui ka loomakasvatuse valdkonnast. 

Korraldajad on suveks lubanud luua veebikaardi, kuhu kantakse osalevate talude kontaktandmed ja info programmi kohta. 

„Soovime, et inimesed leiaksid üles mahetooted meie talust,” ütles Koka talu perenaine Lii Toht. Ta tõi näiteks maheköögiviljad ja küülikud, keda nad oma talus kasutavad. Viimaseid pakuvad nad nii lemmikloomana kui ka põhikarjaloomana ja tulevikus ka lihaks.

Üle Eesti võtab külalisi vastu rohkem kui 100 talu. Taludes saab näha põllumajandusmasinaid, linde ja loomi. Kohapeal saab maitsta talutoitu ning kaasa osta meelepärast. Iga talu koostab programmi, kus on näitus, õpituba või midagi muud. 

Algatus sündis põllumajandusministeeriumi, maamajanduse infokeskuse ja Järvamaa Avatud Talude eestvedajate koostöös. Idee sai alguse Ahvenamaa talupäevade ja taluturgude järgi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz