6

SDE uueks esimeheks sai Jevgeni Ossinovski

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Tarmula

ossinovski. Foto: Arvo Tarmula

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) üldkogul valiti partei uueks juhiks Jevgeni Ossinovski (pildil), kelle poolt andis hääle 443 inimest; vastu oli 39.

Välja jagati 517 sedelit, millest valimiskasti laekus 507. Laekunud sedelitest olid omakorda 25 kehtetud.

Ossinovski tänas SDE eelmist juhti Sven Mikserit tehtud töö eest. "Mina ei tunne ühtegi teist Eesti poliitikut, kes nõnda sügavalt Eesti riigi ja rahva tuleviku pärast muret tunneb ja sellise kirega meie ühist asja ajab. See energia ja töö, mille Sven Mikser on panustanud erakonna juhtimisse on erakordne ja hindamatu. Tänan üldkogu ja Sveni usalduse eest ning teen omalt poolt kõik, et ühtse meeskonnana veelgi tugevamalt edasi minna," ütles Ossinovski.

Tema sõnul on sotsiaaldemokraatide eesmärgiks lahendada Eesti ees seisvaid suuri väljakutseid, milleks tuleb veel julgemalt seista oma seisukohtade eest. "Tahan, et meie valijad oleksid veendunud, et igas keerulises poliitilises olukorras suudab tema poolt valitud riigimees või -naine leida riigi jaoks parima lahenduse. Võtame selle riigimeheliku väljakutse vastu ja kehtestame end valitsuses suurte muutuste eestkõnelejana," rõhutas Ossinovski.

Tal on filosoofia magistrikraad Warwicki ülikoolist ning politoloogia magistrikraad Londoni majandus- ja poliitikateaduste koolist. Ossinovski on riigikogu väliskomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liige. Ta on ka vähemusrahvuste saadikute ühenduse, kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika toetusrühma, säästva energia toetusrühma ning Ida-Virumaa toetusrühma liige.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
lenin
lenin

oli ka haritud ja millega see kõik lõppes

Tore
Tore

Igati intelligentne ja haritud noor mees . Edu talle !

Ivo
Ivo

Väga põnev on oodata millega Ligi vastab!

alf
alf

Äkki hakkab sotside leeris nüüd midagi muutuma. Aga vaevalt kaader on seal suht põhja käinud.

Marget
Marget

Puhas rõõm selle uudise üle.

Kalev
Kalev

üle pika aja üks hea uudis

wpDiscuz