15

Haapsalu Linnamajandus oli mullu Haapsalu linna tulusaim ettevõte

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Haapsalu linna ettevõtetest teenis mullu kõige rohkem tulu Linnamajanduse AS, ettevõtte puhaskasum oli ligi 540 000 eurot, näitab linnavalitsuse konsolideeritud majandusaasta aruanne.

Linnamajanduse peamised tegevusalad on kinnisvara-, teede ja tänavate hooldus, heakord ja haljastus. Enamuse müügitulust moodustavad kinnisvarahaldus ja -hooldus ning heakorratöö.

Ettevõttel on vara 3,42 miljonit, kohustusi 2,29 ja omakapital 1,1238 miljonit eurot. Mullune äritulu oli koos toetustega 3,2 miljonit eurot.

Aruanne märgib, et linnavalitsus ei võtnud ühestki tütarettevõttest dividende välja.

Haapsalu Veevärk teenis kasumit ligi 300 000 eurot. Haapsalu linnale kuulub Veevärgist 55,8% aktsiaid. Veevärgi aktsionärid on otsustanud, et ettevõtte ei maksa dividende enne kui on möödunud 25 aastat ühtekuuluvusfondi projekti lõpparuande kinnitamisest. Sel ajal tekkiv kasum suunatakse reservkapitali, mille arvelt suurendatakse aktsiakapitali, või investeeritakse.

Läänemaa haigla mullune kasum oli 115 400 eurot.

Haapsalu Hoolekandekeskus lõpetas mulluse aasta 35 160 euro suuruse kahjumiga.

Kahjumisse jäi ka Haapsalu Linna Spordibaasid. Osaühingu äritulu koos toetustega oli 1,17 miljonit eurot; kahjum 21 330 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Elanik
Elanik

Kui nüüd Maisalu revisjonikomisjoni esimees on võib-olla tuleb Linnamajanduse juhtidel ka kord mihklipäev, sõi ju Vare omal ajal Maisalu sealt välja. Ju too teadis nende mahhinatsioonidest ülearu ja osutus ohtlikuks.

to 17.45
to 17.45

Loe valija kommentaari ja sul peaks midagi selgemaks ka saama. Või ei taha tunnistada?

Juhhaidiile
Juhhaidiile

Kui taipad, et asi on kriminaalne ja revisjonikomisjoni esimees astus selle pärast tagasi selgita siis .

Valija
Valija

Linnamajandus ei ole äriettevõte, et sellist kasumit teenida. Järelikult pannakse vahendusteenusele veel otsa. Ainult haldus-ja raamatupidamisteenusega sellist kasumit pole võimalik saada ja väga imelik, et Linnavalitsusele ei tundu asi kahtlane. Milleks kõik need nõukogud ja esimehed, kes ei suuda ausalt tegutseda. Siin oleks juba vaja nii juhatus kui nõukogu välja vahetada ja imestama paneb, et Linnavalitsus julgeb kirjutada poole miljonilisest kasumist firmas, kus kulud ja tulud peaksid olema enamvähem tasakaalus.

Linnavalitsusel
Linnavalitsusel

tuleks küll need numbrid üle vaadata. Sest seosed on liiga läbinähtavad kui volikogu esimees oli ka Linnamajanduse nõukogu esimees, siis polegi ime , et kaotaja on rumal ja vaene linnarahvas, keda saab silmagi pilgutamata lüpsta. Vaja oleks erapooletut revisjoni, kel oleks julgust välja tuua õiglased hinnad teenustele ja ka töötajate palgad.

valija
valija

sellise ettevõtte eesmärk ei peaks olema kuidagi kasumi teenimine, mitte sellises ulatuses vähemalt. Asutus on mõeldud elanikkonnale teenust osutama, tulud ja kulud peaksid üsna tasakaalus siin olema. Tegemist pole ju mingi klassikalise äriettevõttega, millel ainult üks eesmärk-kasumi teenimine. Teenus peab olema kvaliteetne ja selleks on vaja ka kulusid teha aga mitte raha kõhu alla korjata.

Kas
Kas

selline number ei tundu imelik. Linnamajandus osutab ainult haldus-ja raamatupidamisteenust ja saada iga kuu ligi 50 000 kasumit, siis on küll kas hinnad ebaõiglased või kirjutatakse tellitud remonditöödele ots, mida nad muidugi eitavad. Aga revisjonikomisjonile võiks ikkagi asi kahtlane tunduda ja asja kontrollida.

Juhhaidiile
Juhhaidiile

Kui sulle on teada revisjonikomisjoni esimehe tagasiastumise seos Linnamajanduse hiigelkasumiga anna ka teistele teada, kes neid seoseid ei taba

to 20.10
to 20.10

Arvan, et eelmine linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees oskas ettevõtte rahavoogusid lugeda. Millest tuleb Linnamajanduse AS-i kasum, kui ta on ühelt poolt vahendusfirma vee-, soojuse- ja elektrifirmade ning tarbijate vahel, teisalt aga osutab linnale heakorrateenust hindades, mille firma nõukogu kinnitas, nõukogu esimees oli jällegi volikogu esimees. Siin saab võhikki aru, et asi jamasti.

Kasum
Kasum

võiks olla ka miljon. Hindu annab tõsta lõpmatuseni aga koosolekutel ütlevad nad elanikele, et odavamalt pole võimalik teenust osutada. Kas ei peaks siin sekkuma Tarbijakaitse, et hinnad oleks mõistlikuse piires, mitte, et vaesemate linnaelanike arvel linna rahakotti täita

p
p

maisalule oleks see rõõm kui linnamajandust kärpida? eksju Valdo? on sul konkureerivaid ärisid Haapsalus?

wpDiscuz