0

Kärdla sprindis osales eile 9 läänlast

Avatar

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kärdla+SU+esikolmik

Eile osales Hiiumaa rahvasprindis 9 läänlast kaheksas masinaklassis, kokku osales 67 võistlejat. 

Rada nõudis niipalju tähelepanu,et paraku kõik üldse starti ei jõudnudki, sest kui sõideti kahekesi ühe autoga siis pidid mõlemad katse lõpetama.

Paraku lõppes juba võistlus esimeses voorus kahele läänlasesele, kes startida ei saanud. Nii sõitis Valmar Gildeniga autot jaganud Eero Labotkin 2WD-s klassis esimeses voorus nii õnnetult heinarulli otsa, et auto läks mahakandmisele, nii jäi veel selles klassis rajale Marko Kukuškin, kes esimese vooru küll võitis, aga teises ja kolmandas voorus oli 4. ning kokkuvõtteks ikkagi väga hea 3 koht.

4WD klassis oli rajal Kaido Saul, kes vaatas, et kuna tuleb autoga ka omal jalal tagasi sõita, siis hullu ei hakanud panema ja sõitis kindlalt voorud lõpuni ja tasuks 6. koht. J-16 klassis oli stardis Jako Allika ja juba hakkavad kiirused voorude lõikes tulema, kuna ta edestas viimases voorus ka juba kogenumat sõitjat, aga kokkuvõtteks pidi nende paremust tunnistama ja 5. koht. J-18 klassis läks jälle läänlastel natuke õnnetult, sest ühe autoga sõitnud Andres Kruusma ja Hillar Kruusma kumbki sellelt võistluselt tulemust kirja ei saanud, kuna Andresel läks slaalomi osa peal auto külglibisemisse ja otsapidi garaaži uksest sisse ning sellega oli ka Hillar Kruusma võistlus lõppenud.

Martin Jaanus heitles kuni viimase vooruni 3. koha konkurentsis ja püüdis viimases voorus ees startinud võistleja kinni, mis tähendas uut sõitu, aga siis läks üks mahapööre pikaks ja kokkuvõtteks 4. koht ning ütles, et sellel aastal on mingi neljanda koha magnet küljes.

SU klassis oli stardis 8 võistlejat ja iga võistlusega läheb siin konkurents tihedamaks, sealt kindlustas kahe esimese vooru võiduga omale esikoha Kalle Kruusma, kes teises voorus võitis Egert Jakobit ainult 0,01 sekundiga ja võis rahulikult kolmandat sõitu pealt vaadata ning sellega tekitas võimaluse viimases voorus neljal mehel heidelda 2. ja 3. koha peale, kuna neil oli punktiarv võrdne. Viimases voorus ei jätnud aga Egert Jakobi midagi juhuse hooleks ja päeva kiirema ajaga SU klassis võttis igati tubli 2. koha, kolmandaks sõitis end Raplamaa mees Aivo Täpsi.

Järgmine võistlus toimub 6. juunil Noarootsi ja Lääne-Nigula vallas, kus sõidetakse selle aasta teine rahvaralli etapp nimisponsori järgi – ADDINOL Lääne-Eesti rahvaralli 2015 I.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz