0

Mees tõi metsast kilo ümarmürkleid

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Seenehooaeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ümarmürklid on hea söögiseen, paned otse pannile,” teab Arvi Pukk. Foto: Riina Tobias

 

Palivere mehe Arvi Puki korjatud kilo ümarmürkleid avas Läänemaa seeneaasta.

Pukk ütles, et nägi seeni kasvamas neljapäeva hommikul. Mul ei olnud kohe aega, et neid korjata, läksin õhtul järele,” rääkis reede hommikul Lääne Elu toimetuses oma suurt saaki näitamas käinud Pukk.

Pukk ütles, et ümarmürkel on hea söögiseen, võib kupatamata kohe pannile lüüa. 

Mürklite aeg algab juba aprillis, neid kasvab veel mõnda aega. Juunis võib metsast saada esimesi kukeseeni ja männiriisikaid. Seejärel tuleb Puki sõnul paarikuine vaheaeg. Augustis hakkavad tulema pilvikud, riisikad, puravikud, kukeseened ja kõik teised.

Pukk elabki seenekorjamisest, marjadest ja pähklitest. Mehe sõnul pole mitu aastat pähkleid olnud, kuigi Palivere lähedal on suured pähklimetsad. Aga sel aastal paistab tulevat kirsse, ja hea kirsiaasta tähendab ka pähkleid.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz