Läänemaa IRL toetab Männikut

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

männik

Eesti Panga nõukogu endine esimees Jaan Männik kohtus neljapäeval Haapsalus IRLi liikmetega. ARVO TARMULA

 

Kuigi n-ö ametlikku seisukohta pole IRLi Läänemaa piirkonna liikmed võtnud, toetab mitu mõjukat parteilast partei uue esimehena Jaan Männikut.

Endine Eesti Telekomi ja Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik on üks kahest peamisest konkurendist IRLi uue juhi kohale. Männik väisas Läänemaa parteilasi neljapäeval, tema konkurent minister Margus Tsahkna tuleb Haapsallu tuleval neljapäeval.

IRLi Läänemaa piirkonna juht Merle Mäesalu ütles, et tema andis toetusallkirja Männikule. Et kandideerida esimeheks, peab olema koos vähemalt 50 toetusallkirja. Mäesalu ütles, et Männikul olid toetusallkirjad koos juba enne Haapsalu-käiku. Neljapäeval lisandus toetajaile ka näiteks Haapsalu tarbijate ühistu juhi Raimond Lunevi allkiri.

Mäesalu ütles, et n-ö ametlikku seisukohta pole Läänemaa piirkonnal kavas võtta. Nii mõnegi teise maakonna parteiorganisatsioon on teatanud oma toetusest ühele või teisele kandidaadile.

Mäesalu ütles, et on nõus Männiku seisukohtadega. „Mulle meeldib tema arvamus, et erakonna huvid ei saa olla muud kui riigi ja rahva huvid, ja et erakonna ideoloogias on peamine majandus,” märkis Mäesalu.

Mäesalu märkis, et oli üks neist IRLi liikmeist, kes pärast valimiskaotust nõudis n-ö sisekaemust ning erakonna sihtide ja juhtimise uuesti ülevaatamist.

Männik ja riigikogu liige Raivo Aeg kohtusid Läänemaa parteikaaslastega Haapsalus neljapäeva õhtul. Kohapeale tuli viis Läänemaa IRLi liiget. Männik ise astus erakonda alles kolmapäeval. Männik on olnud edukas ettevõttejuht, ta juhtis Eesti Telekomi ja hiljem Eesti Panga nõukogu. Tema ajal valis nõukogu Eesti Panga presidendiks Ardo Hanssoni, tõrjudes kõrvale Reformierakonna toetatud kandidaadid Andres Suti ja Jürgen Ligi.

Männik ütles neljapäeval Lääne Elule, et tal oli endise peaministri Andrus Ansipiga hea läbisaamine, kuid pärast Hanssoni valimist ei ole tal enam Reformierakonna ühegi liikmega läbisaamist olnud.

Männik pürgis parteiliidriks juba enne eelmisi riigikogu valimisi. Siis pidas ta plaani saada „uue jõu” esimeheks ehk asuda uue, loodava erakonna juhiks. Eri põhjustel jäi see aga loomata ja Männik erakonna esimeheks ei saanud.

Aeg ütles neljapäeval Haapsalus, et ühiskond ei saa enam aru, mis erakond on IRL. „Valimiskampaanias rääkisime pehmetest väärtustest, ühele toetus ja teisele toetus. Tegime justkui kampaaniat sotsiaaldemokraatidele,” rääkis Aeg.

Aeg märkis, et munade kampaania oli naeruväärne ja rumal. Aeg toonitas, et erakonnas peab olema rohkem sisedemokraatiat. „„Poistebänd” ei saa praegu enam nii edasi töötada,” ütles Aeg.

Männik märkis, et erakonna ideoloogias peab kesksel kohal olema majandus. Ta ütles, et Eestis ei tohiks olla inimesi, kes täiskohaga tööd tehes ei ela oma palgast ära. Männik kordas ka oma valimiskampaania loosungiks kujunenud seisukohta, et IRLi huvid peavad olema samad mis Eesti riigi ja rahva huvid.

IRL valib esimehe 6. juunil. IRLi praegune esimees Urmas Reinsalu teatas kehvale valimistulemusele viidates, et loobub kohast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
8 aastat tagasi

Tubli! Täna astun erakonda ja ennäe- homme juba ESIMENE MEES…..

Elagu EKRE!
8 aastat tagasi

Irl võib oma putka rahuga kinni panna, nagunii tal toetajaid sisuliselt pole.
Postimehe gallupis on Irlil toetajaid 6 %, aga EKREl juba 29 %.

ei toeta ju
8 aastat tagasi

kuna ametlikku seisukohta pole, mõlemad pürgijad vaid jutupaunikud ja jutt meenutab kadunukese ärasaatmist

...
8 aastat tagasi

“Mäesalu ütles, et on nõus Männiku seisukohtadega. „Mulle meeldib tema arvamus, et erakonna huvid ei saa olla muud kui riigi ja rahva huvid, ja et erakonna ideoloogias on peamine majandus,” märkis Mäesalu.”
Jeerum küll,Merle, kasva kord juba suureks!

Elagu liberalistlik partei
8 aastat tagasi

Ilmselt üritatakse läbi nekrofiilja viljelemise nüüd juba orgasmi saada. Üks modell käis kohal pakkus enda teenuseid. Nii saabki olema et rahva huvi on see, milleks liberalistlik partei selle kujundab.

Mnjah:)
8 aastat tagasi

Kahju kui konnatiigis saadakse info ainult läbi ühe kohtumise ja kujundatakse arvamus selle pinnalt. Õppigem tundma ära sisu ja nägema suurt pilti, sest reaalses elus ikkagi jääb ullike ullikeseks ning möku mökuks.