0

Vähiravifond „Kingitud elu” kogus nädalaga üle 44 000 euro

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vähiravifondi “Kingitud elu” eelmisel nädalal korraldatud üleriigilistel heategevustalgutel „Teeme ära! Kingime elu!” koguti üle 44 000 euro annetusi, vahendab BNS.

Heategevustalgud korraldati, et kõik vähihaiged saaksid sel aastal neile hädavajalikku ravi.

Pangaülekannetega tehti fondile nädala jooksul peaaegu poolsada annetust summas üle 14 000 euro, teatas vähiravifond BNSile. Fondi annetustelefonidele helistati ligi 800 korda. Talgud kulmineerusid möödunud laupäeval, mil ligi 200 vabatahtlikku üle Eesti kogusid annetusi Apotheka apteekide ja suuremate kaubanduskeskuste juures. Kokku oli väljas 105 kogumiskasti 38 linnas ja alevikus, teiste hulgas Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus, Haapsalus ja mujal.

Sularaha kogunes fondi annetuskarpidesse kokku 110 kilogrammi ehk ligi 24 000 eurot, 100 Rootsi krooni ja üks 2-eurose võiduga lotopilet. Käidavamates kohtades Viru keskuses, Solarise keskuses, Tartu Lõunakeskuses ja mujal olnud kogumiskastid täitusid ääreni ning neisse kogunes igaühte ligi 1000 eurot. Linnades oli tavapäraseim annetus 5 eurot, maal poetati kastidesse pigem metallraha.

200 vabatahtliku hulgas aitasid annetusi koguda viis ministrit ja 12 riigikogulast, samuti Apotheka keti juhtkond ja „Kingitud elu” fondilt abi saanud vähihaigete lähedased.

„Mul on erakordselt suur rõõm igast eestimaalasest, kes talgutel oma panuse andis, et kõigil siin elavatel inimestel – meie omadel – oleks võimalus elada täisväärtuslikku elu oma lähedaste keskel,” ütles vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu. „Kas kasti kukkusid mündid või paber, pole vahet – vähiravifondi „Kingitud elu” esimesed suurtalgud õnnestusid igakülgselt ning näitasid selgelt, et koos on võimalik liigutada mägesid – tuua Eesti tervishoidu märkimisväärne kogus eluliselt vajalikku lisaraha. Üheskoos kinkisime elu väga paljudele inimestele.”

Apotheka turundusjuhi Mervi Lille sõnul oli möödunud laupäeval apteekides silmanähtavalt rohkem rahvast. „Paljud inimesed tulid spetsiaalselt selleks kohale, et oma panus anda. Tänu vabatahtlike laiale võrgule sai fondi tegevust tutvustada ja annetada kõikjal Eestis, ka väikestes maakohtades, kuhu aktsioonid kuigi tihti ei jõua.”

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu” asutasid mullu 5. veebruaril Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid haigekassa ei kompenseeri. Fondi nõukokku, kes otsustab, kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid Peeter Padrik, Hele Everaus, Kristiina Ojamaa ja Kadri Putnik, Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp ning suhtekorraldaja Janek Mäggi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz