Täna avab Vormsis uksed päästjate ja politseinike ühishoone

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Siseminister Hanno Pevkur avab täna kell 11 Vormsis operatiivteenistuse ühishoone, mis parandab päästjate ja politseinike olmetingimusi ja väljaõppe läbiviimise võimalusi, teatas siseministeeriumi pressiesindaja.

Uus hoone tagab päästeoperatsioonide korral võimekuse varustuse hooldamiseks ja abivajajatega tegelemiseks.

Vanas komandohoones olid päästeautod ja -tehnika külmades kitsastes ruumides, mida talvel soojendati diiselpuhuriga. Uues, 892 860 eurot maksma läinud 380,5-ruutmeetrises hoones on nõuetekohased päästetehnika ja -varustuse hoiu- ning hooldustingimused, õppeklass kööginurgaga, kahekohaline puhketuba, komandopealiku ja konstaabli tööruum, pesemis- ja riietusruumid, saun ning jõusaal.

Ühishoone projekteeris OÜ Visioonprojekt, ehitustöid teostas AS Kuressaare Ehitus. Projekteeritud hoone arhitektuurse lahenduse eesmärgiks oli luua hoone, mis sulanduks Vormsi ajaloolise miljööga, kasutades selleks fassaadil rootsipunast puitlaudist valgete ääreliistudega. Hoonel on voolikukuivatamise torn, mis lisaks põhifunktsioonile võimaldab ülevaadet piirkonnast ja annab hoonele traditsioonilise pritsumaja ilme.

2014. aastal oli kogu Läänemaalt politseile 2047 väljakutset, neist Vormsist 8. Saarel oli 2014. aastal 5 tulekahju, neist mitte ühtegi ei toimunud eluhoonetes või nende abihoonetes.

Hiljuti avati häirekeskuse ja pääste ühishooned Tallinnas ja Tartus ning politsei ja pääste ühishoone Häädemeestel. Varem on valminud ühishooned Narvas, Jõhvis, Jõgeval, Kuressaares, Rakveres, Iisakul, Tallinnas Kolde puiesteel ja Tapal. Uus Võru päästekomando hoone valmib juuliks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments