0

Kümnes HÕFF tegi uue vaatajarekordi

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Öökino Ungru lossis 069Öökino Ungri lossi varemeis. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval lõppenud 10. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) tõi neljal päeval publikuni nii 1980. aastate kinoklassikat, friigifilme kui ka viimaste aastate žanrifilmide paremiku üle kogu maailma. Tiheda filmi- ja üritusteprogrammiga festival kogus üle 3600 külastuse, millega purustati ka senine HÕFFi publikurekord.

„Tänavune publikurekord näitab hüppelist tõusu festivalikülastajate seas ning usun, et rahule jäädi nii filmide kui ka mitmekesise eriürituste programmi kvaliteediga,“ kommenteeris festivali juht Maria Reinup. „Omalt poolt loodame siiralt, et HÕFFi külastajad said vägevate elamuste osaks. Publiku ja meedia tagasiside põhjal saame juba praegu väita, et omanäolisele žanrifilmidele festivalile ei ole sarnast terves Baltikumis,“ lisas Reinup.

HÕFFil näidati festivali ajaloos rekordilised 46 filmi 21 riigist, neist 24 olid täispikad.

Kolmandat korda festivalil toimunud rahvusvahelise lühifilmide võistlusprogrammi Hõbedase Méliès (Méliès d’Argent) võitjaks tuli prantsuse lavastaja Jonathan Desoindre’ lühifilm „Selle maa sool“, mis on filme hinnanud žürii sõnul musta huumoriga, kuid siiski piisavalt judinaid tekitav teos, mille realistlik lugu on hästi ajastatud ja mida toetab suurepärane näitlejatöö.

Tänu võidule saab teos ka automaatselt Kuldse Méliès (Méliès d’Or) nominendiks, mille võitja selgub sügisesel Sitgesi fantaasiafilmide festivalil.

Publiku lemmikfilmi auhinna pälvis tänavu ameeriklase Adam Wingardi ulmemärul „Külaline“, mis oli ka enim vaadatud film festivalil. Veel kogusid palju publiku hääli ka Hispaania triller „Soos“ ja Venezuela kummitusfilm „Maja aegade lõpus“.

HÕFFi fookuses seisis filmistuudio Cannon Filmsi looming. Tänavune elutööpreemia anti aga Eesti heliloojale Sven Grünbergile.

11. HÕFF ootab kõiki filmisõpru taas Haapsallu 2016. aasta aprilli viimasel nädalavahetusel.

Festivali korraldasid Haapsalu linnavalitsus, MTÜ HÕFF ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.


Fotoseeriat HÕFFi avarongkäigust saab vaadata siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz